Nieuw pompstation in Kranenburg

woensdag, 25 april 2018

Het gaat de Kranenburgers economisch voor de wind. De laatste twee decennia is het winkelaanbod flink uitgebreid mede dankzij de Nederlandse grensbewoners die graag in Kranenburg gaan winkelen vanwege de aldaar veel goedkopere prijzen.

Camper kopen in Duitsland

woensdag, 29 november 2017

Nederlanders trekken er steeds meer op uit met een camper. Volgens het CBS en de RDW was het aantal geregistreerde campers in 2013 nog ruim 75.000, nu eind 2017 staan er bij de Rijksdienst voor wegverkeer al meer dan 100.000 campers geregistreerd. Over dezelfde jaren liep het aantal caravans in Nederland in dezelfde mate terug.  Door de toename van de vraag naar campers gaan steeds vaker Nederlanders naar Duitsland om daar een camper te kopen. Is het echt voordeliger om een camper in Duitsland te kopen? 

Auto kopen in Duitsland

maandag, 16 oktober 2017
Mercedes auto

Een auto importeren uit Duitsland blijft een financieel aantrekkelijk optie. In 2011 werden ruim 90.000 auto's geïmporteerd, in 2016 was dit aantal bijna verdubbeld tot bijna 180.000. In 2017 werden meer dan 200000 auto’s uit het buitenland geïmporteerd. 

Groen licht voor tolheffing in Duitsland

donderdag, 6 april 2017

Alleen de Europese Commissie kan nog op de rem trappen. 

Afgelopen week is de Duitse Bondsraad akkoord gegaan met de tolheffing in Duitsland, een week daarvoor had het Duitse parlement (Bondsdag) al ja gezegd  voor de tolheffing. 
Al meer dan 5 jaar is er gebakkeleid over de invoering van tolheffing in Duitsland. Grootste probleem met het tolplan  is het feit dat de tolheffing ook geldt voor niet-Duitse voertuigen.  De Europese Unie had al eerder een stokje gestoken voor  deze on-Europese plannen van de Duitse verkeersminister Dobrindt (CSU). Destijds zouden de inwoners van buurlanden van Duitsland ten opzichte van de Duitsers hiermee onevenredig belast worden, wat in strijd is met het Europese recht.

Blauwe milieusticker voor Duitsland

maandag, 11 april 2016
blauwe milieusticker

Na rood, geel en groen komt er nu een blauwe milieusticker om de Duitse diesels nog verder uit te bannen. Veel Duitsers overwegen de overstap van diesel naar benzine.

Om de luchtkwaliteit te verbeteren zijn sinds oktober 2008 in de grote steden in Duitsland zogenaamde milieuzones afgekondigd. Deze milieuzones zijn dichtbevolkte gebieden met veel autoverkeer waar de uitstoot van kwalijke motordampen zoals roet, fijnstof en stikstofoxiden te hoog zijn. Als maatregel om deze uitstoot terug te dringen mogen alleen schone auto’s in deze milieuzones rijden.

Vanaf 1 december 2015 milieuzone in Aken

vrijdag, 27 februari 2015

Aken verwacht minder bezoekers Kerstmarkt.

Vanaf 1 december van dit jaar zal binnen de stadsring van Aken een milieuzone (Umweltzone) worden ingesteld. Dit maakte de Bezirksregierung in Keulen (vgl. met provinciebestuur in Nederland) onlangs bekend. Alle auto’s die binnen een milieuzone rijden moeten voorzien van een milieusticker. Auto-eigenaren die het toch wagen om zonder een sticker in een milieuzone te rijden lopen de kans op flinke boete van zo’n € 80,- .

Handige smartphone apps voor bezoek aan Duitsland

maandag, 1 december 2014

Meten is weten en als je op reis gaat in Duitsland kan goede informatie je direct geld besparen.  Er zijn verschillende handige apps voor de smartphone beschikbaar die je direct voordeel kunnen opleveren als je met de auto Duitsland bezoekt. Er zijn app's beschikbaar voor de goedkoopste benzinepomp in de omgeving, waar je gratis kunt parkeren en waar je gratis .....

Milieusticker in Duitsland ook verplicht voor Nederlandse auto's

zaterdag, 8 november 2014
groene milieusticker

Als u naar Duitsland gaat moet u er wel rekening mee houden dat in de meeste grote Duitse steden een milieusticker of milieuvignet verplicht is. In het Duits worden ze “umweltplakette” of "feinstaubplakette" genoemd.  Bepaalde gebieden in een grote stad kunnen zijn aangemerkt als een milieuzone. Het gaat hier meestal om drukke verkeersknooppunten en stadscentra . Een stad kan dus meerdere milieuzones hebben. Een milieuvignet kunt u online kopen maar ze zijn ook verkrijgbaar bij ....

Duitse ondernemers vrezen gevolgen tolheffing

vrijdag, 8 augustus 2014

De Duitse regering heeft nog steeds het voornemen om een tolvignet voor alle weggebruikers in te voeren.  Concreet betekent dit dat alle auto’s die in Duitsland rondrijden vanaf januari 2016 voorzien moeten zijn van een vignet. Zoals de plannen er nu uitzien zal een vignet dat een jaar geldig is ongeveer € 88, - gaan kosten. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland zelf is de weerstand tegen deze plannen groot.

Autobanden kopen in Duitsland

donderdag, 24 oktober 2013

Gaat u in de wintermaanden naar Duitsland dan moet u er rekening mee houden dat winterbanden sinds december 2010 voor Duitsland verplicht zijn. De Duitse wetgeving stelt dat de auto voor alle winterse omstandigheden geschikt moeten zijn.  De Duitse politie kan u ook aanhouden en controleren als de mogelijkheid er is dat er sneeuw kan vallen.