Kerstmarkt Kleve

De kerstmarkt van Kleve is ook dit jaar weer te vinden in de Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz in de benedenstad.  In zo’n 40  marktkramen worden kerstversieringen, mooie dingen van vilt, houtsnijwerk, sieraden en keramiek verkocht. Natuurlijk is er ook altijd wat te snoepen. Heerlijke worstjes met gebakken champignons, lekkere wafels of geroosterde amandelen. En een kerstmarkt is pas een echte kerstmarkt als er ook een glaasje glühwein geschonken wordt.  

 

Podiumprogramma

Dit jaar is er wederom een uitgebreid podiumprogramma met een groot aanbod aan Nederlandse inbreng met een dagelijks wisselende muziekprogramma van koren uit Duitsland en Nederland,

 

Sinterklaas komt op 2 december nog even naar Kleve ondanks zijn drukke programma in Nederland. Hij meert zijn stoomboot af bij de Königsgarten en zal daarna per rijtuig de stad in trekken om de Klever kinderen te trakteren op de traditionele Weckmänner. 

Kortom: Als u van plan bent om in de eerste week van december te gaan winkelen in Kleve, dan is het beslist de moeite waard om ook even de Kerstmarkt te bezoeken.

Wanneer wordt de kerstmarkt gehouden?

De kerstmarkt van Kleve vindt traditioneel plaats in de eerste twee adventsweken, dit jaar van  1 t/m 10 december 2023 .  Maandag t/m vrijdag van 14:00 tot 21:00 uur,  zaterdag en zondag van 12:00 tot 21:00 uur.