Bijzondere Duitse kerstmarkten dicht bij Nederland

Jaarlijks gaan er steeds meer Nederlanders naar een kerstmarkt in Duitsland. Veelal wordt een bezoek gebracht aan de kerstmarkten in de grote steden dicht bij Nederland, zoals Keulen, Dortmund en Münster.  De kerstmarkt in Keulen is zelfs met meer dan 4 miljoen bezoekers per jaar de meest bezochte kerstmarkt van Duitsland.  De kerstmarkt van Dortmund is een goede tweede met meer dan 3,5 miljoen bezoekers. Vanaf de laatste week van november tot Kerstmis zijn veel busondernemingen die een eendaagse stedentrip naar de bekende kerstmarktsteden Münster, Dortmund, Düsseldorf en Keulen aanbieden. Het is niet altijd nodig om ver te reizen om een leuke Kerstmark te bezoeken. In dit artikel bespreken we drie kerstmarkten die op korte afstand van de Nederlandse grens liggen en ondanks of dankzij de kleinschalige opzet juist een bezoek waard zijn.

Kerstmarkt bij het Kasteel Moyland in Bedburg Hau

Kerstmarkt Schloss Moyland

Deze kerstmarkt wordt jaarlijks georganiseerd bij het kasteel Moyland. Op deze kerstmarkt zie je niet het geijkte kerstmarktspul maar zijn er veel werken gemaakt van natuurlijke materialen. Er zijn ongeveer 100 kramen met een groot aanbod van sieraden, porselein, keramiek, kleding, hout en smeedijzer. Met het kasteel Moyland als decor heeft deze Kerstmarkt een hele fijne uitstraling en wordt de bezoeker in een echte kerststemming gebracht. Tip: Er zijn geen pinautomaten dus neem contant geld mee. Naast de Kerstmarkt is ook het museum een reden voor een bezoek met exposities die de moeite waard zijn.

Daarnaast heeft het museum in het slot Moyland exposities die de moeite waard zijn.

Entree kerstmarkt:

Op alle dagen wordt entree in rekening gebracht. Een kaartje kost 7,50 €. Kinderen en jongeren onder de 16 jaar hebben gratis toegang .

Openingstijden kerstmarkt
Woensdag   11-12-2019 13:00 – 22:00 uur
Donderdag   12-12-2019 13:00 – 22:00 uur
Vrijdag         13-12-2019 13:00 – 22:00 uur
Zaterdag      14-12-2019 11:00 – 22:00 uur
Zondag        15-12-2019 11:00 – 20:00 uur

http://www.weihnachtsmarkt-moyland.de/niederlaendisch/index.html

Kasteeltje Borghees Emmerich / Borghees

Bij het kasteeltje Borghees ten noorden van Emmerich wordt jaarlijks door de LIONS club Emmerich een kleine gezellige Kerstmarkt georganiseerd. Voorop staat de gemoedelijke sfeer. De opbrengst van deze Kerstmarkt gaat naar een goed doel. De harmonie uit Hüthum verzorgt een twee uur durend optreden waarbij voornamelijk kerstliederen worden gespeeld. Ook Sinterklaas komt nog even langs om wat snoepgoed aan kinderen uit te delen. Voor kinderen wordt in een speciale tent voorgelezen zodat de volwassenen zich volledig op de markt kunnen richten.

http://www.weihnachtsmarkt-borghees.de/

Kloster Graefenthal

Het oude klooster Graefenthal ligt op ongeveer 12 km van Gennep. Tegenwoordig is het een evenementenlocatie en wordt er nu voor de tweede jaar in de tweede adventsweek een kerstmarkt georganiseerd. Direct achter de grote poortboog wordt de bezoeker ondergedompeld in een unieke atmosfeer met een mix tussen traditionele en middeleeuwse kunstnijverheid. Iedere kraam heeft zijn eigen unieke geschenkartikelen en kunstnijverheid.  De bezoekers worden vermaakt met kooroptredens, brassbands en een vuurshow.  De traditionele dranken glühwein en andere kerstlekkernijen zijn volop verkrijgbaar. Voor de wijnliefhebbers is er een wijnproeverij waar u kennis kunt maken met verschillende uitmuntende wijnsoorten.

openingstijden

vrijdag 6 december 2019: 17:00 – 21:00 uur
zaterdag 7 december 2019: 12:00 – 21:00 uur
zondag 8 december 2019: 11:00 – 19:00 uur

toegangsprijs

volwassenen € 3,-
kinderen (0-4 jaar): gratis
kinderen (5-12 jaar), studenten en senioren (65+) € 2,-.

https://www.kloster-graefenthal.de/event/7157/