Kerstmarkt Keulen de mooiste kerstmarkt van Duitsland?

De Keulse kerstmarkt is al jaren de populairste Kerstmarkt van Duitsland. In de binnenstad van Keulen zijn maar liefst 7 kerstmarkten te bezoeken. In dit artikel worden de leukste daarvan besproken. We nemen een kijkje bij de kerstmarkten bij de Dom, de Alte Markt en de Rudolphplatz en bespreken ook de alternatieve kerstmarkten. Keulen beschikt over veel bijzondere toeristische attracties, zoals de Dom en u kunt er natuurlijk ook heerlijk shoppen in de talrijke winkelstraten.

Eind november beginnen in de meeste grote steden van Duitsland weer de traditionele kerstmarkten. Duitsers zo bleek onlangs uit een onderzoek kunnen zich geen decembermaand voorstellen zonder een bezoek aan een kerstmarkt. Reibekuchen, bratwurst en glühwein zijn steevast de ingrediënten van de typisch Duitse kerstmarkt. Niet alleen onze oosterburen zijn er gek op maar ook Nederlanders en Belgen ontdekken steeds vaker de leuke, knusse sfeer van een Duitse kerstmarkt. De bezoekersaantallen uit Nederland en België nemen dan ook jaarlijks toe. Daarbij maakt men natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik om de kerstinkopen te doen. Duitsland staat bekend om zijn voordelige prijzen, het veelzijdige aanbod en de goede kwaliteit van de producten. Veel reisorganisaties bieden tijdens de kerstperiode dagelijks busreizen aan naar steden als Düsseldorf, Dortmund en Keulen. Een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland is de unieke Keulse kerstmarkt.

Kerstmarkt van Keulen

De kerstmarkt van Keulen is al jaren de meest bezochte Kerstmarkt van Duitsland. Keulen is een van de grootste steden van Duitsland met meer dan 1 miljoen inwoners. De metropool heeft ook een belangrijke centrumfunctie voor de omliggende regio. In binnenstad van Keulen zijn de markten op 7 marktpleinen gesitueerd, onder andere bij de Dom, de Alter Markt, Neue Markt en Rudolphplatz.

Kerstmarkt bij de Dom

Een bijzondere sfeervolle kerstmarkt is de kerstmarkt bij de Dom. De imposante kathedraal biedt een geweldig decor voor de meer dan 150 kramen waar allerlei lekkernijen en bijzonder waren zijn uitgestald. Midden in de markt is een enorme kerstboom geplaatst met maar liefst 70000 lichtjes. Aan de voet van deze reusachtige kerstboom wordt ook dit jaar weer een speciaal podiumprogramma voor de bezoekers aangeboden. Ook handig is dat hier gratis gebruik gemaakt kan worden van een Wifi netwerk. En als u toch in de buurt bent dan moet u beslist ook de Dom bezichtigingen. De kerk is dagelijks geopend maar is niet te bezichtigen tijdens een kerkdienst. Hoogtepunt is de schatkamer waar veel kostbaarheden en relikwieën worden tentoongesteld. Het is ook mogelijk om een van de torens te beklimmen, echter hier gelden wel andere openingstijden.

Kerstmarkt bij de Alter Markt

De kerstmarkt bij de Alter Markt is het domein van de sprookjesfiguren Heinzelmännchen. Deze kabouters verrichten s’nachts allerlei werkzaamheden voor de nijverheid in Keulen. Veel kramen bieden hier speelgoedwaren aan. Op het terrein is ook een schaatsbaan gemaakt waar u zelfs in deze sprookjesatmosfeer uw schaatsrondjes kunt rijden.

Alternatieve kerstmarkten

Keulen zou Keulen niet zijn als er ook hier niet aandacht voor de niet traditionele kerstmarkt

Kortom: bent u een liefhebber van de gezellige knusse kerstsfeer van een kerstmarkt dan moet u zeker in december een bezoek brengen aan de Kerstmarkt van Keulen. Daarbij kunt u dan ook van de gelegenheid gebruik maken om eens uitgebreid te shoppen in Keulen. De kerstmarkt start op eerste adventsweek en eindigt  op 23 december.