Kerstmarkt Kleve verhuist naar nieuwe locatie in benedenstad

De kerstmarkt van Kleve vindt dit jaar niet meer plaats in het park (Forstgarten) tegenover het museum Kurhaus, maar verhuist naar de Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz in de benedenstad. Doordat de kerstmarkt nu op loopafstand van het winkelcentrum ligt is de verwachting dat meer passanten de kerstmarkt gaan bezoeken. De nieuwe locatie biedt ook meer ruimte voor extra kramen waardoor het aanbod breder is dan voorgaande jaren. Daarnaast is er een geheel nieuwe kerstverlichting aangebracht, waarbij menigeen alvast in een feestelijke decemberstemming wordt gebracht.

 

Podiumprogramma

Dit jaar is er wederom een uitgebreid podiumprogramma met vooral een groot aanbod aan Nederlandse inbreng.  Zo zullen een aantal Nederlandse (pop)koren een optreden verzorgen. Het Wijchense popkoor Pur sang trapt af op zaterdagavond 30 november (19:00 uur). Verder zullen de popkoren Splendid (Nederasselt), C’est la Vie (Rijkevoort) en het popkoor Akoort uit Tilburg een optreden verzorgen. De kerstmarkt wordt op zondag 8 december swingend afgesloten met een optreden van de Blaasband BBC uit Cuijk. Voor het volledige programma zie link.

Sinterklaas komt op 6 december nog even langs Kleve op zijn terugreis naar Spanje. Hij meert zijn bootje af bij de Königsgarten en zal daarna per rijtuig de stad in trekken om de Klever kinderen te trakteren op de traditionele Weckmänner.

Kortom: Als u van plan bent om in de eerste week van december te gaan winkelen in Kleve, dan is het beslist de moeite waard om ook even de kerstmarkt te bezoeken.

Wanneer wordt de kerstmarkt gehouden?

De kerstmarkt van Kleve vindt traditioneel plaats in de eerste twee adventsweken, dit jaar van vrijdag 29 november t/m zondag 8 december.