Hamsteren aan de Duitse pomp

Duitse pomphouders in grensregio verwachten chaotische toestanden

In Duitsland gaat met ingang van 1 juni de benzineprijs met 30 cent omlaag vanwege een accijnsverlaging. De prijs voor 1 liter ongelood euro 95 zal dan ongeveer op € 1,50 uitkomen. De Nederlandse overheid houdt nog even de hand op de knip waardoor het prijsverschil tussen Duitsland en Nederland enorm groot wordt. Duitse pomphouders in de grensstreek verwachten per 1 juni chaotische toestanden aan de pomp als Nederlanders massaal op de goedkope Duitse benzine afkomen.

Verdrievoudiging ‘gewone’ prijsverschil

Het was altijd al aantrekkelijk voor grensbewoners om te gaan tanken in Duitsland. Al decennialang ligt de benzineprijs in Duitsland ongeveer 15 cent lager. Door de verdrievoudiging van het prijsverschil is de verwachting dat dit ook veel nieuwe ‘tankers’ zal aantrekken. Daarnaast zullen er velen zijn die een extra jerrycan (of meer) gaan vullen. Het is wel van belang om hierbij rekening te houden met de wettelijke veiligheidsvoorschriften. Bovendien mag je niet meer dan 10 liter benzine de grens overbrengen. Als bij controle blijkt dat je meer liters de grens overbrengt, ontvang je een naheffing.

Faillisementen pomphouders

Nederlandse pomphouders in de grensstreek hebben altijd al last gehad van het prijsverschil met Duitsland. En omdat de Nederlandse overheid weigert om gelijktijdig met de Duitsers de accijns op brandstof te verlagen, dreigt het prijsverschil te groot te worden. Nederlandse pomphouders in de grensstreek vrezen daarom voor hun faillissement.