Handige campinggids voor vakantie met de hond

Steeds meer mensen reizen met een camper om ook de hond mee te kennen nemen. Voor hondenbezitters die er met de camper of caravan op uit trekken is nu de handige campergids “Hunde willkommen” (honden welkom) verschenen. Het biedt 160 hondvriendelijke overnachtingsmogelijkheden voor korte of lange reizen naar Duitsland per caravan of camper.

De gids geeft een overzicht van 104 – over geheel Duitsland – uitgekozen campings die speciaal gericht zijn op onze trouwe viervoeter en waarbij zelfs géén extra kosten voor de hond worden berekend.  

Beeldrecht DoldeMedien Verlag GmbH

De campings zijn geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  • biedt de omgeving voldoende bewegingsvrijheid voor de hond
  • mogen de honden op het strand (strandcampings) en
  • goede mogelijkheid voor het uitlaten van de hond. 

De gids is tot stand gekomen vanuit een persoonlijke betrokkenheid van de uitgever. “Als hondenbezitters weten we hoe moeilijk het is om een ​​geschikte accommodatie te vinden voor een ontspannen vakantie met onze viervoeters. Ook honden willen op vakantie genieten van vrijheid zonder anderen te storen”, zegt Christine Felsinger, uitgever van DoldeMedien. “Steeds meer mensen reizen met een camper om ook de hond mee te kunnen nemen. Omdat steeds meer vakantiegangers om deze reden overstappen van hotels naar campings, reist nu de helft van alle kampeerders met een hond. Voor hen is deze nieuwe campinggids een uniek hulpmiddel bij de keuze van de vakantiebestemming.”

De gids omvat de campingplaatsen alfabetisch gesorteerd op plaatsnaam inclusief prijzen en uitrustingsdetails. De gids geeft ook informatie over bezienswaardigheden in de omgeving, vrijetijdsactiviteiten en adressen van winkels en restaurants. Een duidelijke kaart van Duitsland toont precies de ligging van de campingplaatsen.

Deze praktische gids met meer dan 170 pagina’s geeft ook informatie over hondvriendelijke camperverhuurbedrijven, reisvoorbereiding, en andere tips voor het vakantie vieren met de hond.

De campingsgids “Hunde willkommen: Urlaub mit Hund und Wohnmobil” kost 19,90 euro en is  verkrijgbaar in de Duitse boekhandel of rechtstreeks in de Dolde onlineshop. Let wel: verzendkosten zijn bij online bestelling hoog.