Nieuw pompstation in Kranenburg

Het gaat de Kranenburgers economisch voor de wind. De laatste twee decennia is het winkelaanbod flink uitgebreid mede dankzij de Nederlandse grensbewoners die graag in Kranenburg gaan winkelen vanwege de aldaar veel goedkopere prijzen.

Ook de benzineprijs is al sinds het “kwartje van Kok” (1991) flink duurder in Nederland. Het gevolg is dat mensen die in de omgeving van de Duitse grens wonen vooral gaan tanken in Duitsland. In Kranenburg net over de grens bij Groesbeek is er vrijwel dagelijks een file van Nederlanders die nog na het winkelen bij de Aldi of de Rewe supermarkten ook nog de auto vol gooien.

Om aan de grote benzine vraag te kunnen voldoen heeft men nu besloten om Kranenburg uit te breiden met nog een supertankstation. Het bedrijf Argos gaat de benzinepomp exploiteren. Het nieuwe tankstation zal maar liefst uit 10 pompen bestaan, 2 daarvan zijn bestemd voor vrachtwagens. Het zal worden gebouwd tegenover het restaurant Haus Hünnekes. Het bestaande kleinere pompstation aan de overkant zal verdwijnen.  Het nieuwe pompstation zal geopend zijn van 6:00 uur tot 22:00 uur.

De goedkope benzineprijs is natuurlijk leuk voor de Nederlanders uit de grensregio, maar een ramp voor de Nederlandse pomphouders. Al jaren wordt er door deze groep geklaagd over de oneerlijke concurrentie en bevoordeling die ten opzichte van de Duitse pomphouders. Over de gehele linie zijn de prijzen in Duitsland goedkoper ten opzichte van Nederland.