Handige smartphone apps voor bezoek aan Duitsland

Direct overzicht van de benzinepompen en de prijs.

In Duitsland heeft het BundesKartelAmtes  besloten dat alle pomphouders in Duitsland de brandstofprijzen verplicht binnen 5 minuten na een prijswijziging  aan een centraal registratiesysteem moeten doorgeven.  Deze gegevens zijn openbaar en inmiddels zijn er een drie handige apps ontwikkeld waarmee je direct inzicht hebt in de prijs van benzine en diesel. In een handomdraai vind je dus het goedkoopste pompstation in  de buurt met de laagste prijzen.

Met deze apps  weet je  direct waar je nu echt goedkoop kunt tanken in Duitsland. De meeste tankstations van Duitsland staan in de database en je hebt dus direct de informatie om naar de goedkoopste benzine pomp te rijden. Dit lijkt me vooral handig in een gebied waar je niet bekend bent.

Gratis Parkeren in Duitse steden

Iedereen kent het probleem, je bezoekt met de auto een Duitse stad en eenmaal daar zoek je naar een geschikte parkeerplaats. Als je er eindelijk een parkeerplaats hebt gevonden schrik je van het parkeertarief. Eenmaal betaald ontdek je dat je 100 meter verderop de auto gratis had kunt parkeren.
Met de app “Gratis Parken” behoort dit nu tot de verleden tijd. Deze website heeft een flinke database waar per stad alle gratis parkeerplaatsen zijn aangegeven. Erg handig. Op dit moment beschikt de database over meer dan 3200 parkeerplaatsen verspreid over geheel Duitsland. Heb je een smartphone, Tom Tom, Garmin Navigatiesysteem of smartphone dan kun je het gehele bestand met alle parkeerplaatsen downloaden. De data is verzameld door andere automobilisten die dan zelf de vrij beschikbare parkeerplaatsen hebben aangegeven. Zorg wel dat je altijd de blauwe internationale parkeerschijf bij je hebt. Want die heb je meestal wel nodig.

Gratis toiletbezoek.

De makers van ‘gratis parken’ hebben dezelfde businesscase uitgewerkt voor de openbare toiletten.
gratispinkeln.de oftewel gratisplassen. Ze voegen er nog wel aan toe om al is het gratis toch de “Klofrau” toiletjuffrouw iets te geven.