Winkelen en fietsen in Bocholt

zaterdag, 30 januari 2016

Traditioneel gaan we elk jaar in december naar een leuke stad in Duitsland om een kerstmarkt te bezoeken en om kerstinkopen te doen. Het afgelopen jaar hebben we de kerstmarkt in Bocholt bezocht. Mede dankzij het mooie weer in december hadden we ook onze fietsen meegenomen, zodat we op zaterdag in de omgeving van Bocholt konden fietsen. We waren meteen enthousiast over deze voor ons nog onbekende toeristische trekpleister.

Fietsen in Münsterland

maandag, 2 juni 2014

De Duitse regio Münsterland in de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen profileert zich steeds meer op de toeristen- en vakantiemarkt als een fietsregio bij uitstek. Wij namen onlangs de proef op de som. We boekten drie overnachtingen in een landhotel in het dorpje Westbevern net iets ten noorden van de stad Münster en natuurlijk namen we onze fietsen mee.

 

Fietsen in de Niederrhein, de achtertuin van Nijmegen

donderdag, 24 oktober 2013
fietsen langs de Niers in de Nierderrhein

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vrouw een driedaagse fietstocht gemaakt door Niederrhein in Duitsland. Omdat ik het zelf zo’n plezierig tochtje vond leek het me leuk nu ik voor deze blog schrijf om mijn ervaring te delen. Allereerst moest ik een route uitstippelen met vertrek en aankomst Nijmegen , de stad waar wij wonen. We besloten een driehoekje te maken met de hoekpunten Xanten, Venlo en Nijmegen. De overnachtingen in Xanten en Venlo werden daarna ...