Oldenburg fietsparadijs van het noorden

Afwisseling is tegenwoordig het sleutelwoord voor de meeste vakantiegangers. Bijna niemand wil 14 dagen op het strand in de brandende zon doorbrengen, in plaats daarvan is een mix van activiteit en avontuur vereist. In Oldenburg, in het noordwesten van Duitsland, kunt u vrijwel het gehele jaar spannende en tegelijkertijd zeer ontspannen dagen doorbrengen. Hier kunt u genieten van de sfeer van een grote stad – en tegelijkertijd op de fiets de charmante landelijke omgeving in het noordwesten van Nedersaksen ontdekken. Een lang weekend is bijvoorbeeld ideaal hiervoor.

Schlossgartenteich Oldenburg

Oldenburg heeft voor ondernemende fietsers een drietal fietsroutes samengesteld die ook de vele bezienswaardigheden van de landelijke omgeving laten zien.

De ‘Route rondom Oldenburg’ bestaat uit drie afzonderlijke fietsroutes die vanuit de stad naar de afwisselende groene regio vertrekken. De eerste – 41 kilometer lange – route naar het parklandschap van Ammerland wordt deels gekenmerkt door prachtige rododendrons en opvallende muurhagen.

De tweede route van 52 kilometer loopt door de Wesermarsch. Hier kenmerken eeuwenoude boerderijen met hun witte vakwerk en rieten daken het landschap. Bijzonder bezienswaardig: de 13 vakwerkdorpen van de middeleeuwse Marschmoor-nederzetting Moorriem.

Tot slot wordt de 39 km lange fietsroute in de Wildeshauser Geest bepaald door vlakke paden, velden, weiden en grote boerderijen. Via de Huntedeiche en het kustkanaal keert u terug naar Oldenburg.

 De verbindingen tussen de stad en de omgeving zijn goed aangegeven. Alle informatie, plus een duidelijke fietskaart inclusief stadsplattegrond en GPS-tracks om te downloaden zijn beschikbaar op de website van het toerismebureau van Oldenburg. Oldenburg zelf fascineert met zijn gevarieerde architectuur, culturele activiteiten en winkelervaringen in een enorm voetgangersgebied. Talloze cafés en restaurants nodigen u uit voor een ontspannende pauze. De stedelijke architectuur van Oldenburg, dat nauwelijks werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog, is een van de hoogtepunten van de stad.

Oldenburg Havenpromenade
Oldenburg Havenpromenade met rivier de Hunte