Winkelen en fietsen in Bocholt

Traditioneel gaan we elk jaar in december naar een leuke stad in Duitsland om een kerstmarkt te bezoeken en om kerstinkopen te doen. Het afgelopen jaar hebben we de kerstmarkt in Bocholt bezocht. Mede dankzij het mooie weer in december hadden we ook onze fietsen meegenomen, zodat we op zaterdag in de omgeving van Bocholt konden fietsen. We waren meteen enthousiast over deze voor ons nog onbekende toeristische trekpleister.

Bocholt bleek een prima startpunt te zijn om de mooie omgeving te verkennen met de fiets. Er zijn tal van fietsroutes beschikbaar. Een van de mooiste routes van Duitsland is de 100-Schlösser-Route, ook wel ‘die Königin’ van de Duitse fietsroutes genoemd. Deze prachtige fietsroute van circa 960 km voert langs vele schilderachtige kastelen in Münsterland. Als uitvalsbasis voor deze route heeft Bocholt genoeg te bieden.

Met een overnachting in het viersterren Hotel Am Erzengel zaten we op slechts een paar minuten van het centrum van Bocholt. De stad timmert behoorlijk aan de weg als winkelstad. Ook bij Nederlanders, voornamelijk uit de Achterhoek, is het sympathieke Bocholt erg in trek. Wij hebben na het fietsen op zaterdag onze kerstinkopen in Bocholt gedaan, op koopzondag 13 december. De kerstmarkt in Bocholt was heel bijzonder met een uitgebreid podiumprogramma waar vooral plaatselijke artiesten optraden. We hebben erg genoten van FeatherToStone – zang en gitaarduo uit Bocholt, met een mooi palet van allerlei liedjes.

winkelen in Bocholt

Winkelcenrtrum Arkaden Bocholt

Bocholt heeft een gezellig centrum met als belangrijkste winkelstraten de Neustrasse, Nordstrasse, Osterstrasse en Sueden. Nabij het centrum ligt het Shopping Arkaden, een overdekt winkelcentrum met ruim 40 winkels. In Arkaden zijn vooral de kledingwinkels en mode-accessoires ruim vertegenwoordigd. Bekende kledingmerken zijn New Yorker, Bonita, Ernstings, Madonna etc. Verder is er in Arkaden een Deichmann schoenenwinkel en een Saturn elektronica winkel gevestigd. Het winkelcentrum beschikt ook over een parkeergarage met meer dan 850 parkeerplaatsen.

De meeste winkels in Shopping Arkaden zijn geopend van 9:30 tot 20:00 uur.

Ten zuiden van het centrum van Bocholt aan de Welfenstrasse is een Reaal hypermarkt. Dit is een megagrote supermarkt die naast levensmiddelen ook fietsen, wasmachines, magnetrons, stofzuigers. Op het zelfde terrein zijn een Lidl en een Aldi Süd supermarkt gevestigd.

Koopzondagen in Bocholt

Op dit moment zijn er op korte termijn géén koopzondagen bekend. Check deze website voor updates.

Met ongeveer 74.000 inwoners is Bocholt de grootste stad van het westelijke deel van Münsterland. De stad ligt slechts 20 km van Winterswijk en niet meer dan 12 km vanaf Aalten.

Parkeren in Bocholt

Bocholt beschikt over voldoende parkeerplaatsen.
Am Nähkisten
in het centrum beschikt over 315 plaatsen.
Parkeergarage Europaplatz
in het centrum heeft 300 parkeer plaatsen beschikbaar.
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag van 7.30 uur tot 21.00 uur
Aan de
Berlinerplatz
(500 parkeerplaatsen) vlakbij shopping Arkaden
let op de achterste rij parkeerplaatsen aan de stadsmuur gratis
Shopping Arkaden
Openingstijden parkeergarage
Maandag t/m zaterdag van 7.30 uur tot 21.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten
Openingstijden parkeerdek
Maandag t/m zaterdag
van 7.30 tot 21.00 uur
Zondag en vakantie
van 9.00 tot 19.00 uur