Winkelen in Düsseldorf

Düsseldorf is een perfecte stad om te winkelen. Vanuit Venlo of Roermond is de stad vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken. Naast de talrijke bezienswaardigheden is het bij uitstek een erg leuke winkelstad met veel modewinkels in het topsegment. Naast de dure Königsallee zijn er ook kleine boetieks voor shoppers met een smalle beurs. Mede door het exclusieve winkelaanbod gaan veel mensen uit de omliggende steden als Krefeld en Neuss graag winkelen in Düsseldorf.

Altstadt Flingerstraße

© Düsseldorf Tourismus – Foto: Sabrina Weniger

De Flingerstraße is de belangrijkste winkelstraat van de stad. Hier zijn naast exclusieve modewinkels ook de kleine kledingboetieks ruim vertegenwoordigd. De Flingerstraße is niet echt breed en het kan op de zaterdag en koopzondagen extreem druk zijn. Parallel aan de Flingerstraße loopt de Bolkerstraße.  In deze straat domineren niet de winkels maar vooral de cafés en restaurants. Met meer dan 50 cafés wordt deze straat ook wel de langste bar ter wereld genoemd.

Schadowstraße

De Schadowstraße is de winkelstraat voor de “gewone” Düsseldorfer, met de betaalbare winkels: Peek en Cloppenburg, Primark, Tommy Hilfinger, H&M en Zara. In het  winkelcentrum Schadow Arkaden (3 verdiepingen met parkeergarage)  zijn 60 winkels gevestigd die qua prijsklasse lager liggen dan de Königsallee. Esprit, H&M, Zara, Gant en Ansons. De goedkopere winkels bevinden zich op de eerste verdieping. Voor wie van lekker Japans eten houdt : Het Japanse shusi restaurant Marayasu is een aanrader. Schadow Arkaden beschikt over een eigen parkeergarage.
Openingstijden: ma-za 10:00 -20:00 uur.

Königsallee

De bekende en chique winkelstraat van Düsseldorf is de Königsallee. Budgetwinkels voor Otto Normalverbraucher zul je in deze straat niet vinden. Hier zijn de winkels uit het topsegment van mode gevestigd, zoals Prada, Gucci, Louis Vuitton, Chanel en Dior.

© Düsseldorf Tourismus – Foto: Sabrina Weniger

Kö Galerie

De Kö Galerie is is een belevenis op zich. Deze luxueuze winkelgalerie de grootste aan de Königsallee. Hier bevinden zich de meest exclusieve internationale modewinkels, zoals Karl Lagerfeld en Brunello Cucinelli. In het pand zijn ruim 100 winkels gevestigd. Het gebouw heeft totaal 20000 m2 winkelvloeroppervlak verdeeld over 3 verdiepingen. Naast de modewinkels is er ook een Rewe supermarkt en een DM drogisterij in de Kö Galerie. Openingstijden: ma-za 10:00 -20:00 uur.

winkelcentrum Seven

Naast de Kö Galerie bevindt zich winkelcentrum Seven. Het gebouw (7 etages) is een must voor de architectuur liefhebber. De shops in het winkelcentrum richten zich meer op het midden- en hoger segment met veelal de bekende merknamen. De grootste huurder van het pand is de elektronica gigant Saturn dat 5 verdiepingen inneemt. Daarnaast zijn er nog 35 winkels met voornamelijk mode, zoals Philipp Plein en Giorgio Armani en een Desigual-Store. In het souterrain bevinden zich de restaurants en bars, op de begane grond zijn vooral de modewinkels. Openingstijden: ma-za 10:00 -20:00 uur.

Op dit moment zijn er op korte termijn géén koopzondagen bekend. Check deze website voor updates.

Japan

Voor liefhebbers van de Japanse cultuur of de Japanse keuken  is Düsseldorf “the place to be”. Na de tweede wereldoorlog zijn veel Japanse concerns in Düsseldorf neergestreken. Düsseldorf heeft met ongeveer 8000 Japanners de relatief grootste populatie van Europa. Dit heeft geresulteerd in een aantal specifieke winkels waar men unieke Japanse spullen kan kopen. Verder zijn er in de stad ook een aantal Japanse restaurants met een uitstekende reputatie. We noemden al het Sushi restaurant Marayasu in de Schadowarkaden. De meeste Japanse winkels en restaurants zijn gevestigd aan de Immermannstraße, de omgeving van de straat wordt daarom ook wel de Japanse wijk genoemd.

Kyoto Art Deko

Het assortiment van deze woonwinkel aan de Immermannstraße 26 varieert van Japans theeservies met filigraanpatronen tot handgeschilderde eetstokjes en sashimi-messen tot exclusieve zijden kimono’s. Zin om eens een keer te gaan winkelen in Düsseldorf? Houdt u niet van drukte, vermijd dan vooral de zaterdag of een specifieke koopzondag, het kan dan namelijk erg druk zijn in de stad.

Vervoer en parkeren

De parkeertarieven van Düsseldorf zijn duur. Rondom de stad zijn grote parkeerplaatsen aangelegd waar u vervolgens met het openbaar vervoer snel en gemakkelijk naar het centrum van Düsseldorf kunt. De Park & Rides zijn gratis en te herkennen aan het P+R bord. Komt u via de A57 (grensovergang Boxmeer) dan kunt u het beste de auto bij Haus Meerbusch (afslag Meerbusch) tparkeren. Gaat u met de auto de stad in dan is een milieu-sticker verplicht.