Met de bus naar de kerstmarkt van Düsseldorf

Elk jaar gaan we in de eerste adventsweek naar de kerstmarkt van Düsseldorf. Het is dan nog voor de Sinterklaasviering en voor ons een ideale manier om Sinterklaas en kerstinkopen te doen in een van mooiste winkelsteden van Duitsland. Ook steeds meer Nederlanders weten de Kerstmarkt van Düsseldorf te waarderen want het bezoek aan deze bijzondere kerstmarkt neemt jaarlijks toe.

Bus van Betuwe Express

Voorheen gingen we met de auto naar de kerstmarkt in Düsseldorf en vorig jaar zijn we met de trein gegaan. Dit jaar hebben we besloten om de bus te nemen en we waren werkelijk verrast door deze prettige manier van reizen. Nadat we de verschillende mogelijkheden op internet hadden bekeken bleek voor ons het aanbod van de Betuwe Express de beste keuze. Het boeken van de reis via Internet is gemakkelijk en we ontvingen na enkele dagen onze tickets. Alles was keurig vermeld en goed geregeld. Onze opstapplaats was bij het NS station in Elst en we moesten al vroeg uit de veren want de vertrektijd voor onze opstapplaats was 8:15 uur. Toen we voor acht uur al aankwamen op het station stond luxe touringcar van de Betuwe express al op ons te wachten.

 

Handig reisgidsje kregen we gratis mee

We werden gastvrij ontvangen door onze chauffeusse en vertrokken al snel richting Düsseldorf. Reizen met een bus is echt ideaal. Je hebt geen reisstress en je kunt tijdens de reis nog even de krant lezen of het speciale reisgidsje van de stad Düsseldorf – die we bij het instappen gratis kregen – doornemen. Handig is dat in het gidsje ook een kaartje van het centrum van Düsseldorf was opgenomen, Het winkelcentrum van Düsseldorf is groot en je hoeft dan niet te zoeken. Düsseldorf is een prima bestemming voor een bustrip omdat de reistijd met anderhalf uur helemaal niet zo lang is en daardoor ook niet vermoeiend.

En wat dacht u van de prijs! Wij betaalden slechts €15,- per persoon (het tarief voor de maand november) en dat is werkelijk spotgoedkoop. De bus is voordeliger dan met de eigen auto en misschien wel vier keer goedkoper dan de trein.

Scheepvaartmuseum met reuzenrad

Onze uitstapplek in Düsseldorf was op loopafstand van de Altstadt. Heerlijk, je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats zodat je ook geen kostbare winkel tijd verliest. Düsseldorf is een geweldige stad om te winkelen, het aanbod van kledingwinkels is groot en gevarieerd. De dure winkels vind je bij de chique Königsallee. Voor ons een beetje sfeerloos laantje vergeleken met de gezellige kroegen en winkels in de Altstadt. In het winkelcentrum Schadow Arkaden aan de Schadowstrasse heb je fijne kledingwinkels waar je goed kunt slagen. Na het winkelen hebben we lekker gegeten in een van de vele restaurants van Düsseldorf en daarna over de gezellige kerstmarkten gestruind. Düsseldorf heeft wel 7 kerstmarkten die onderling zijn verbonden met de grote winkelstraten. Elke kerstmarkt heeft weer een ander thema zodat er ook veel variatie is.

De kerstmarkt heeft altijd een bijzonder sfeertje. Liefhebbers van snuisterijen en handgemaakte knutseldingen komen hier vooral tot hun recht. Tegen half 5 liepen we weer naar de parkeerplaats waar onze bus al weer klaar stond om ons weer terug naar Nederland te brengen.

Betuwe Express bus staat weer klaar om te vertrekken

Conclusie: we waren verrast door de prettige manier van reizen met de bus. Je komt ontspannen aan op de plaats van bestemming en je hoeft geen parkeerplaats te zoeken en parkeergeld te betalen. In de stad kun je en nog wat glaasjes Glühwein drinken. De service van Betuwe Express is uitstekend en de prijzen extreem laag. Als je dit weet dan snap je eigenlijk niet waarom mensen nog met de trein of met de eigen auto naar de Kerstmarkt van Düsseldorf gaan. Voor ons staat in ieder geval vast dat we volgend jaar zeker weer met de bus naar de kerstmarkt van Düsseldorf gaan.
Dit artikel is geschreven in 2013! prijzen , tijden genoemd in dit artikel kunnen zijn veranderd.