De Kermis in Düsseldorf

Kermis am Rhein
Kermis am Rhein

Düsseldorf heeft niet alleen werelds langste bar, maar de Rijnstad heeft ook de eer om grootste kermis van Europa te organiseren. Het tiendaagse volksfeest begint dit jaar (2023) op vrijdag 14 juli en eindigt op 23 juli. De kermis wordt gehouden op de westoever van de Rijn (stadswijk Oberkassel) pal tegenover de Altstadt. Het totale kermisterrein  beslaat zo’n 25 voetbalvelden met meer dan 300 attracties. U moet niet denken dat het hier alleen gaat om een paar schiettenten, draaimolens, ballegooien, botsautootjes en het bekende spookhuis. Op het terrein wordt een gigantische achtbaan en een wildwaterbaan opgetrokken. Tijdens de kermis worden de allernieuwste attracties gepresenteerd en voor de echte kermisliefhebber is het een absolute must om deze kermis te bezoeken. Bekijk hieronder enkele filmpjes van het evenement van 2018

De kermis trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Ter vergelijking: de Tilburgse kermis heeft jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers en is de grootste van de BeNeLux. Qua bezoekersaantal is de kermis in Düsseldorf het derde evenement van Duitsland. Alleen het Oktoberfest in München en de Kerstmarkt van Keulen zijn wat bezoekersaantallen betreft groter.  Maar die festiviteiten duren dan ook zeker 3 keer zo lang.

Historie

De Kermis Düsseldorf is een van de oudste jaarfeesten van Duitsland en wordt al vanaf de late middeleeuwen gehouden. Het feest wordt gehouden ter ere van St Apollinaris de beschermheilige van de stad. Toen de st Lambertusbasiliek werd ingewijd verkreeg de stad zijn relikwieën die tot op heden in de basiliek zijn opgeslagen. Sinds 1901 wordt de kermis op de linkeroever van de Rijn gehouden, en het evenement groeide vooral vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw uit tot de huidige omvang.

Openingstijden kermis

Maandag – Vrijdag vanaf 14.00 uur
Zaterdag vanaf 13.00 uur
Zondag vanaf 11.00 uur

Vervoer

Het wordt afgeraden om met de auto rechtstreeks naar de kermis te gaan. In de directe omgeving van de kermis zijn namelijk geen parkeerplaatsen. De organisatie adviseert om gebruik te maken van de parkeermogelijkheden bij de Messe Arena-Straße, 40474 Düsseldorf. (parkeren is duur) Op de website staat aangegeven hoe u het beste de kermis kunt bezoeken. Tijdens deze drukke periode is er rechtstreeks openbaar vervoer naar het kermis terrein. Bezoekt u Düsseldorf met de auto denk dan ook aan de verplichte milieu-sticker. Een andere mogelijkheid is om vanaf de A57 de auto bij Haus Meerbusch (afslag Meerbusch) te parkeren. Vervolgens neemt u de metro richting Düsseldorf . Uitstappen bij halte Luegplatz.

Lokatie

Winkelen in Düsseldorf

Düsseldorf heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de zomerse kermis. De Altmarkt is het uitgaanscentrum met talloze kroegen, winkels en restaurants. Het winkelaanbod is divers en naast de grote winkelketens zijn er ook veel speciaalzaken. Het is heerlijk slenteren langs al die winkels. De Königsallee is misschien wel de meest chique winkelstraat van Duitsland en is vergelijkbaar met onze PC Hooftstraat in Amsterdam.  Bekijk ook de pagina winkelen in Düsseldorf.

Carnaval en Kerstmarkt

Ook het Carnaval of de Kerstmarkt is een mooie gelegenheid voor een bezoek aan deze karakteristieke stad. De kerstmarkt van Düsseldorf trekt jaarlijks een paar miljoen bezoekers en wordt gehouden van eind november tot Kerstmis. Hier kun je de typische Duitse sfeer van een kerstmarkt beleven en heerlijk gaan winkelen in de vele winkels van Düsseldorf.