Treinkaartje Arnhem Düsseldorf helft goedkoper bij Duitse automaat

Wie met de regionale stoptrein een kaartje Arnhem richting Düsseldorf koopt kan beter het kaartje kopen via de kaartjesautomaat van de VRR in plaats van de gele kaartjesautomaat van de NS.  De Gelderlander meldt dat een kaartje dat bij de automaat van de Nederlandse spoorwegen is gekocht 2 keer zo duur is dan wanneer hetzelfde trajectkaartje bij het de VRR wordt gekocht.

Wij van de redactie van Goedkoop Duisland hadden vorig jaar al  bij de start  van het treintraject al gemeld dat je het beste een kaartje kunt kopen bij de (Duitse) automaat van de VRR, maar we hadden geen idee dat het prijsverschil voor exact dezelfde dienst in Duitsland 2 keer zo goedkoop zou zijn.

De regionale trein Arnhem-Düsseldorf is vorig jaar van start gegaan. Sindsdien is het mogelijk om met de trein vanuit Arnhem naar Düsseldorf te gaan. De trein stopt verder in Zevenaar, Emmerich, Rees, Wesel, Oberhausen Centro, Oberhausen, Duisburg, Düsseldorf Airport en Düsseldorf. Het grote voordeel van dit traject is dat vooral de stadjes Emmerich, Rees en Wesel met de trein kunnen worden bezocht.  Met name de Hanzestad Wesel is vooral de moeite waard voor een bezoek. De beste tijd om de stad te bezoeken is tijdens een koopzondag omdat er dan in de stad ook allerlei activiteiten zijn.