Winkelen in Duitsland nog gemakkelijker met trein vanuit Arnhem

Het is weer een stuk gemakkelijker geworden om vanuit Nederland eens lekker te gaan winkelen in Duitsland. Met ingang van 6 april dit jaar (2017) onderhoudt de “Rijn IJssel expres” een nieuw dienstregeling tussen Arnhem en Düsseldorf. Vanuit Arnhem reis je nu in ruim 22 minuten naar Emmerich. Tussen Emmerich en Düsseldorf worden de plaatsen Wesel, Haminkeln, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf Airport aangedaan. Sinds 2000 was het niet meer mogelijk om met de trein van Arnhem naar Emmerich te reizen. Dankzij een burgerinitiatief van een Nederlandse die in Emmerich woont rijdt er nu weer een stoptrein van Arnhem naar Düsseldorf. Op initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, de provincie Gelderland, en de Duitse vervoerdersorganisatie VRR is het traject van Düsseldorf naar Emmerich nu doorgetrokken naar Zevenaar en Arnhem.

Het blijkt dat er steeds meer belangstelling is van dagjesmensen om eens een dagje te gaan winkelen in Duitsland. Hiermee is er nu ook vanuit Nederland een treinverbinding met de internationale luchthaven van Düsseldorf. De laatste jaren is het aantal Nederlanders dat vliegt vanaf Düsseldorf aanzienlijk gegroeid. Het traject wordt geëxploiteerd door Abellio – een dochter van NS – dat meerdere lijnen onderhoudt in de Duitse deelstaat Nord-Rhein Westfalen.

Naast Emmerich is nu ook Wesel binnen een half uur bereikbaar met de trein. Wesel is een gezellig stadje en heeft voor dagjestoeristen veel te bieden. Wesel heeft als voormalige belangrijke hanzestad een rijke geschiedenis, wat nog zichtbaar is in de vele monumentale kerken en gebouwen. De Willibrordi Dom is hiervan de bekendste en een bezichtiging is zeker de moeite waard. Ook leent Wesel zich prima om eens lekker te gaan shoppen met het brede en gevarieerde aanbod aan winkels, met in het centrum een Kaufhof en Aldi supermarkt. De beste tijd om in Wesel te gaan winkelen is op een Duitse koopzondag, want dan zijn er ook allerlei activiteiten in de stad.

Wie van plan is een kaartje te kopen vanaf Arnhem of Zevenaar kan dit het beste doen bij de Duitse automaat want die schijnt volgens Omroep Gelderland het goedkoopst te zijn.

Klik hier voor de online reisplanner