Düsseldorf een stad vol cultuur, geschiedenis en grote evenementen

Düsseldorf is een prachtige stad. De dichter Heinrich Heine werd er geboren en de componisten Robert Schumann en Felix Mendelsohn Bartoldy woonden en werkten in Düsseldorf. Düsseldorf heeft geschiedenis en cultuur en daarbij volgens velen de mooiste winkelstraat van Duitsland. De Königsallee (Kö) niet echt goedkoop natuurlijk maar wel bijzonderlijk leuk om eens langs al die chique winkels te wandelen en stiekem door de etalages naar binnen te gluren. In het oudste stadsgedeelte van Düsseldorf (Altstadt) zijn zoveel kroegen dat het ook weleens de langste bar van Duitsland wordt genoemd.  De Flingerstraße is de grote winkelstraat van de Düsseldorfer Altstadt. In deze straat bevinden zich veel kledingwinkels. In de Altstadt ligt ook het Filmmuseum en de beroemde Kunstsammlung Nord RheinWestfalen.

De beste gelegenheden om Düsseldorf te bezoeken is in de maand juli en in de maand december.

de grootste kermis aan de Rijn

Kermis am Rhein

In de derde week van juli wordt in Düsseldorf “Die größte Kirmes am Rhein” (de grootste kermis aan de Rijn) gehouden. Met een oppervlak van 165000 vierkante meter en met meer dan 450 attracties is dit echt een hele grote kermis.  De kermis trekt zo’n 4, 5 miljoen bezoekers en wordt in Duitsland alleen door het Oktoberfest in München overtroffen.  De Düsseldorfer kermis heeft door zijn grote oppervlakte ook attracties zoals een reuzenrad en een achtbaan. Het beste kunt u de auto parkeren in de Altstadt en dan via een ferry de oversteek maken naar de kermis.  De laatste vrijdag wordt traditioneel afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Kerstmarkt van Düsseldorf

Vanaf 21 november tot en met 30 december 2019 wordt de kerstmarkt van Düsseldorf gehouden.  De kerstmarkt is gesloten op Totensonntag, 24 november 2019 en 25 december 2019. Kenners vinden dit een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt van Düsseldorf beschikt maar liefst over zeven locaties verspreidt over de binnenstad. Via straatjes zijn de pleinen onderling verbonden. Elke kerstmarkt ademt een unieke eigen sfeer. Op de Marktplatz zijn de kramen in exact dezelfde stijl neergezet als de huizen in de omgeving. De kerstmarkt op het Heinrich Heine Plein is in jugendstil.