Winkelen in Meppen

donderdag, 4 januari 2018

Meppen is een leuke stad vlakbij de Nederlandse grens. Emmen - als dichtstbijzijnde grote stad - ligt 30 km of een half uur rijden van Meppen. De stad is voor veel inwoners uit de omgeving van Emmen en Coevorden de tweede winkelstad. Veel Nederlanders bezoeken de stad niet alleen vanwege het prijsvoordeel, maar ook voor de sfeer en gezelligheid van de historische stad.

Kopen van een Lederhosen en Dirndl

vrijdag, 29 december 2017

Wie de afgelopen jaren het Oktoberfest in München heeft bezocht moet het zijn opgevallen dat vooral de jeugd zich laat zien in de traditionele klederdracht van de oostelijke Alpen. De Lederhosen en Dirndl zijn weer helemaal in en worden nu juist gedragen door jongeren.

Winkelen in München

zondag, 2 juli 2017

U dacht natuurlijk dat München net iets te ver is om er even heerlijk te gaan winkelen of voor een weekendtripje. Niets is minder waar. De Duitse luchtvaartonderneming EuroWings vliegt nu 6 dagen een avond- en een ochtendvlucht vanaf Weeze (Niederrhein) richting de hoofdstad van Beieren. Daarmee komt winkelen in München binnen handbereik. München is een hippe stad met veel kunstmusea en vooral exclusieve tot zeer exclusieve modewinkels. 

Winkelen in Duisburg

dinsdag, 23 mei 2017

Duisburg (480.000 inwoners) is een van de grootste industriesteden van Duitsland. Door de gunstige ligging aan de Rijn en de monding van de Ruhr kon de stad uitgroeien tot een van de grootste industriesteden van Europa. Duisburg centrum beschikt over een groot winkelaanbod met 3 grote shoppingmals / winkelcentra: Forum Duisburg, Citypalais en de Königsgalerie. De belangrijkste winkelstraten van Duisburg zijn de Königstraβe, de Kuhstraβe en de Münzstraβe.  De Königstraβe biedt naast de vele winkels ook restaurants en café’s.

Winkelen in Rheine

zaterdag, 6 mei 2017

De stad Rheine in Noord West Münsterland heeft zich ontwikkeld tot een welvarende stad met een aantrekkelijk centrum met goede voorzieningen. Rheine (74000 inwoners) heeft door zijn omvang een uitgebreid winkelaanbod. Het autovrije winkelcentrum beschikt over zo’n 600 winkels. In de regio is de stad een zeer geliefde winkelstad. Naast de uitgebreide detailhandel zijn er in de stad veel restaurants en cafés. Dagelijks bezoeken enkele duizenden kooplustigen uit de omgeving de stad om er te winkelen én te verpozen in de prettige ambiance die de stad het publiek biedt.

Winkelen in Duitsland nog gemakkelijker met trein vanuit Arnhem

vrijdag, 7 april 2017

Het is weer een stuk gemakkelijker geworden om vanuit Nederland eens lekker te gaan winkelen in Duitsland. Met ingang van 6 april dit jaar (2017) onderhoudt de “Rijn IJssel expres” een nieuw dienstregeling tussen Arnhem en Düsseldorf. Vanuit Arnhem reis je nu in ruim 22 minuten naar Emmerich. Tussen Emmerich en Düsseldorf worden de plaatsen Wesel, Haminkeln, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf Airport aangedaan. Sinds 2000 was het niet meer mogelijk om met de trein van Arnhem naar Emmerich te reizen

 

Winkelen in Kleve (Kleef)

zaterdag, 30 juli 2016

Kleve (Kleef) in de Niederrhein is niet alleen een leuke stad om te winkelen, maar kent ook tal van interessante bezienswaardigheden en musea.  Voor een leuke stedentrip is Kleve een prima bestemming vooral dankzij de korte afstand  van de Nederlandse grens.

Aldi en Lidl voeren prijzenoorlog met boter en kaas

maandag, 11 april 2016

Als gevolg van het wegvallen van het melkquotum is er een overaanbod van zuivelproducten ontstaan op de Europese markt. Hierdoor zijn de prijzen voor melk, boter en kaas scherp gedaald. De Duitse boer ontvangt voor 1 kilo rauwe melk niet meer dan 0,27 eurocent en de kans is groot dat de prijs nog verder onderuit gaat.

Winkelen in Aken

vrijdag, 25 maart 2016
dom van Aken

Aken is een leuke stad die zich prima leent voor een dagje uit. U kunt er heerlijk langs de honderden winkels en boetiekjes in het centrum struinen. Vooral een bezoek aan de toeristische trekpleister de Dom en het genieten van de lokale lekkernij Aachener Printen mag u niet achterwege laten.

Winkels in Kleve willen van de 1 en 2 cent munten af als betaalmiddel

zondag, 14 februari 2016

In Kleve zijn de winkeliers het beu om nog langer de 1 en 2 cent muntjes als betaalmiddel te accepteren. In de meeste winkels worden vanaf 1 februari de prijzen op dezelfde wijze als in Nederland afgerond. Volgens Ute Marks, voorzitter van het Klever City Netzwerk (KCN), is het in de winkelkassa houden van 1 en 2 cent muntjes als wisselgeld voor de winkelier veel te duur.

Pagina's