Kaufland in Kleef, een grote kwaliteits supermarkt met veel biologische artikelen

Als je wilt gaan winkelen in Duitsland en je woont in de regio Nijmegen dan is de Kaufland in Kleve een prima supermarkt. Samen met mijn zus ben ik vorige week naar Kaufland in Kleef (Kleve) geweest.  Wij waren beiden verrast door het enorme grote aanbod van biologische producten die ook bijzonder laag geprijsd waren.

Kleef heeft 2 Kaufland supermarkten; een kleintje in het centrum en een hele grote op het industrieterrein  tussen Kleve en Emmerich.

Bij Kaufland zijn de biologische producten en de niet biologische producten bij elkaar in het schap gezet.

Parkeerruimte is volop aanwezig  en we maken hier dankbaar gebruik van door bijna vlak voor de voordeur te parkeren.  Bij binnenkomst valt direct op hoe groot deze supermarkt is. De groenteafdeling is zeer ruim opgezet met veel verschillende groenten.  In tegenstelling tot de supermarkten in Nederland is er ook een heel groot aanbod van biologische groenten. Van bijna  elke  product dat in het schap ligt is er ook de biologisch variant op hetzelfde schap aanwezig.

Kaufland heeft een eigen huismerk  voor Bioprodukten. Deze producten zijn gemarkeerd met het groene K-Bio label.  K-Bio biedt een selectie van meer dan 150 producten uit veel verschillende productsectoren. Kaufland wil het biologische assortiment verder uitgebreiden in de komende maanden. Belangrijk: de prijs van deze biologische producten is beduidend lager dan in Nederland.

De hoofdingang van Kaufland in Kleve.

De afdeling verzorgingsproducten is zeker zo groot en uitgebreid als een gewone drogisterij.  Een nadeel is dat de merknamen niet altijd bekend zijn in Nederland en daarom is het moeilijk na te gaan of het product voldoet aan de gewenste kwaliteit.  Maar Kaufland staat in Duitsland bekend als een kwaliteitssupermarkt en durfden we daarom de aankoop van een setje scheermesjes inclusief houder wel te doen.

Algemene indruk:  Een uitstekende supermarkt met een bijzonder groot en goed assortiment en in vergelijking met Nederlandse supermarkten is Kaufland zeker goedkoop te noemen. Tip. Voor mensen die een glutenvrij dieet nodig hebben, Kaufland verkoopt glutenvrij brood- en  bakmeel.
Openingstijden
Maandag t/m zaterdag
07:00 – 22:00 uur
zondags gesloten

Adres
Olmerstraße 1, 47533 Kleve
049 28 21 / 7 93 40