Winkelen in Nordhorn

Nordhorn ligt pal aan de Nederlandse grens, slechts 8 km van Denekamp, 20 km van Oldenzaal en 38 km van Coevorden. Nordhorn is een stad met meer dan 50.000 inwoners. De stad , gelegen in de Grafschaft Bentheim, heeft een regiofunctie waar ook Noord-Oost Twente toe kan worden gerekend. Wie winkelt in Nordhorn hoort soms meer Twents /Nederlands dan Duits.

Nordhorn is een prima stad om er lekker fijn te winkelen. Nordhorn beschikt over een groot arsenaal aan kwalitatief goede tot zeer goede winkels . Het winkelhart wordt gevormd door de winkelstraten Hauptstrasse, Alten Bleiche, Zur alten Bleiche, Hagenstrasse en Winkelhook. Aan deze straten bevinden zich voornamelijk kledingwinkels, zoals Engbers, Bonita, s. Oliver , Gina Laura en C&A.

vechte arkaden Nordhorn
vechte arkaden Nordhorn

Aan de rand van het centrum bevinden zich de winkelcentra Vechte Arkaden en de Rawe Ringcenter. De Vechte Arkaden is het grootste winkelcentrum van Nordhorn. Hier zijn de volgende modewinkels gevestigd : Street One , Esprit en H&M. Vechte Arkaden is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:30 tot 19:00 uur. De Rawe RingCenter bevindt zich ten noordwesten van het centrum. In het Ringcenter zijn onder meer gevestigd een DM drogisterij, Takko Fashion, Deichmann en Toom Baumarkt .

De grote trekker in de Ringpromenade is Marktkauf, dit is een zogenaamde hypermarkt vergelijkbaar met Reaal. Naast de gewone levensmiddelen worden er ook warenhuisartikelen verkocht zoals wasmachines, koelkasten en magnetrons.

Koopzondagen in Nordhorn

Op dit moment zijn er op korte termijn géén koopzondagen bekend. Check deze website voor updates.

Parkeren in Nordhorn

Nordhorn kunt u het beste met de auto bezoeken , want het parkeren in Nordhorn is spotgoedkoop.

Ringcenter

: 440 parkeerplaatsen; parkeergeld vanaf 10:00 – 18:00 uur. De eerste 2 uur zijn gratis met parkeerkaart, daarna betaalt u € 0,50 ct/uur. Een dagkaart kost slechts € 4,-.

Neumarkt

: parkeergeld vanaf 10:00 – 18:00 uur. 520 parkeerplaatsen. 50 ct per uur tot een maximum van € 4,- .

Parkeergarage Vechte Insel

: parkeergeld vanaf 10:00 – 18:00 uur. 250 plaatsen. 50 ct per half uur tot een maximum van € 4,-

Keuken kopen in Nordhorn

Steeds meer Nederlanders kopen een keuken in Duitsland. Een Duitse keuken is meestal goedkoper dan een Nederlandse keuken. Bovendien is de kwaliteit van de keukens hoog evenals de geleverde service. In Nordhorn zijn er diverse keukeninstallateurs actief die graag een keuken aan Nederlanders verkopen. Ekelhoff keukens is een van de grootste keukeninstallateurs in de regio die dagelijks veel Nederlanders ontvangt in de twee showrooms in Nordhorn. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en is een toonbeeld van vakmanschap en kwaliteit.

Kerstmarkt Nordhorn

In Nordhorn wordt ieder jaar in het centrum van de stad een grote kerstmarkt opgezet. De stad wordt prachtig versierd met duizenden lichtjes. De kerstmarkt in Nordhorn begint in de laatste week van november en duurt tot en met 30 december. Ieder jaar weet de organisatie weer een uitgebreid podiumprogramma samen te stellen. Op 5 december komt Nikolaus (sinterklaas) met “Swatten Piet” per schip naar Nordhorn om de kinderen van Nordhorn snoep te geven. Daarna is het altijd “Knobelabend” , dan wordt er gedobbeld om snoep, speelgoed, worst en taartjes.

Tierpark Nordhorn

tierpark nordhornJaarlijks bezoeken meer dan 350000 mensen waaronder meer dan helft Nederlanders deze leuke en unieke dierentuin. De dierentuin is in 1950 van start gegaan en men kan er niet alleen dieren bewonderen maar ook genieten van mooi aangelegde tuinen. In totaal zijn er zo’n 1700 dieren te bewonderen in Nordhorn. Een bezoek aan de dierentuin in Nordhorn kunt u het beste combineren met een bezoek aan de vele winkels .