Vuurwerk kopen in Duitsland volop in het nieuws

maandag, 8 januari 2018

De afgelopen nieuwjaarsviering verliep weer uitstekend met de vuurwerkverkopen in Duitsland. Evenals voorgaande jaren gingen er weer meer Nederlanders richting de Duitse grensplaatsen om daar het vuurwerk te halen.  Het Duitse vuurwerk blijft in trek voor de Nederlander.  Ook de kwaliteit van het vuurwerk wordt geroemd. Veel mensen geven aan dat het Duitse vuurwerk niet alleen goedkoper is maar ook nog eens beter van kwaliteit.  

(foto: Peter van der Sluijs CC BY-SA 3.0)

Vuurwerk kopen in Duitsland

maandag, 4 december 2017

Oud en Nieuw is in aantocht en veel Nederlanders verheugen zich nu al om straks een paar honderd Euro aan vuurwerk weg te knallen. Persoonlijk heb ik het niet zo op die klappers; ik drink liever een extra wijntje en maak de rest over aan een goed doel. Ik verbaas me dan ook elk jaar weer over het gegeven dat sommige Nederlanders zelfs een maandsalaris verstoken voor vuurwerk. Zo is er nu ook het fenomeen dat veel Nederlanders die in de grensregio wonen massaal het vuurwerk in Duitsland  ...

Vuurwerkverkopers waarschuwen tegen Duits vuurwerk.

zaterdag, 22 oktober 2016

Op diverse websites van Nederlandse vuurwerkverkopers waarschuwt men voor de gevaren van Duits vuurwerk.   Men stelt onomwonden dat het vuurwerk kopen in Duitsland illegaal is en strafbaar.  Dit is echter niet juist.  

Nederlanders kopen massaal Duits vuurwerk

zaterdag, 16 januari 2016

Door de extreem lage verkoopprijzen van het Duitse vuurwerk trokken veel Nederlanders de laatste 3 dagen van 2015 massaal richting oostgrens om vuurwerk te kopen. De vuurwerkverkopers in de Duitse grensplaatsen profiteerden dan ook flink van de extra omzet door de Nederlanders.