Kindervuurwerk het gehele jaar door

Kinderen vinden vuurwerk leuk! Het knalt en het knettert met mooie lichtflitsen in allerlei kleuren. Kindervuurwerk is relatief ongevaarlijk en het gehele jaar door te koop. Organiseer je een kinderfeestje dan kun je het feestje opvrolijken met wat kindervuurwerk.

Kindervuurwerk is vrijwel ongevaarlijk

Kindervuurwerk is er in veel verschillende soorten en maten: je hebt onder andere knetterballen, knalerwten, grondbloemen, knetterlint, trektouwtjes en de bekende sterretjes.

Grondbloemen en trektouwtjes

De grondbloemen zijn een soort van tollen die als een tierelier ronddraaien. Bij het tollen verschieten ze van steeds kleur wat ook een mooi visueel effect geeft. De sterretjes zijn het meest bekend; ieder kind is er mee opgegroeid. Was je nog te jong voor het echte (knal)vuurwerk dan mocht je van je ouders op oudejaarsavond een paar sterretjes afsteken. Dit kan binnen, maar het liefst natuurlijk buiten, veiligheid voor alles. Trektouwtjes kunnen behoorlijk knallen, omdat er geen open vuur bijkomt kijken is het ongevaarlijk. Met een trektouwtje kun je een boobytrap maken om je huisgenoot eens goed te laten schrikken. Je bind het trektouwtje aan de deurklink en de deurpost. Komt er iemand binnen dan wordt hij getrakteerd op een onverwachte flinke knal. Hartstikke leuk!

Knetterballen van Enzo Knol

De knetterballen/ pilicrackers is bij jongeren erg populair. Enzo Knol een bekende youtube vlogger heeft een filmpje gemaakt waar hij maar liefst 2000 knetterballen afstak.

Binnen enkele dagen was de vlog al een meer dan 200.000 keer bekeken. Wat Enzo Knol overigens niet door had is dat de knetterbal wel leuk knettert maar helaas niet goed is voor de natuur. De ballen zijn gemaakt van plastic en dat spat bij het aansteken uit elkaar. Het is bijna ondoenlijk op al dat plastic goed op te ruimen dus komt er veel plastic in de natuur terecht. Gelukkig heeft de vuurwerkbranche het probleem met de knetterballen onderkent en zal in de toekomst dit product steeds meer vervangen worden door pilicrackers en knetterlinten.

Kwalitatief kindervuurwerk

Wil je kindervuurwerk kopen om wat extra fun in het feestje te brengen? Zorg dan dat je kwaliteit koopt en geen rommel. Goed kwalitatief vuurwerk koop je via de erkende vakhandel. Bekende merken die staan voor kwaliteit zijn onder andere Funke, Argento, Wolff, Magnum, Weco en Vulcan.

Kindervuurwerk verzenden

kindervuurwerk mag niet per post / verzenddienst vervoerd worden. Je kunt het dus niet kopen en laten bezorgen bij Bol.com of Amazon. Het laten bezorgen van zelfs sterretjes of knetterballen is strafbaar. Je zult altijd naar een winkel moeten om het daar op te halen. Natuurlijk kun je het via een webshop online bestellen maar je zult het altijd zelf moeten ophalen.

Is kindervuurwerk kopen in Duitsland een goed idee?

Net als het gewone zwaardere vuurwerk is ook kindervuurwerk in Duitsland vaak goedkoper. In Duitsland is de regelgeving omtrent vuurwerk een stuk gemakkelijker, waardoor de handel minder kosten maakt. De prijzen kunnen hierdoor soms wel 40% goedkoper uitvallen. Vooral in de grensregio met Duitsland wordt voor de oudejaarsviering het vuurwerk massaal ingekocht in Duitsland. Een van de vakhandels die het gehele jaar vuurwerk verkoopt is Propyro.nl. Propyro is gelegen op een unieke locatie net over de grens bij het Duitse Wyler. Vanuit Nijmegen sta je binnen 10 a 15 minuten in de winkel. Propyro heeft een uitgebreide catalogus met meer dan 150 soorten vuurwerk, dus een ruime keus. Via de webwinkel kun je middels video’s het allemaal goed uitpluizen wat je allemaal moet hebben. Voor wie slim is gaat dan meteen even tanken en boodschappen doen in nabije Kranenburg. Zo kun je nog wat extra besparen bij het kopen van vuurwerk in Duitsland.