Winkelen in Centro Oberhausen

De stad Oberhausen ligt op ongeveer 100 kilometer van Arnhem en herbergt een van de grootste winkelcentra van Duitsland. Centro Oberhausen heeft zo’n 220 winkels en beschikt verder over meerdere parkeergarages met in totaal zo’n 14000 parkeerplaatsen. Het parkeren is zelfs gratis.

Koopzondag in Centro Oberhausen

Centro Oberhausen ligt direct aan de snelweg en is met de auto bijzonder goed bereikbaar. Centro heeft ook regelmatig verschillende attracties zoals de living statue wedstrijden “mensch oder puppe” waarbij de deelnemers als een living statue in de etalages stonden en het publiek de deelnemers kon beoordelen.  Centro Oberhausen is bijzonder populair en heeft per jaar 23 miljoen bezoekers. Het winkelaanbod is bijzonder gevarieerd, waarbij natuurlijk wel de nadruk ligt op kleding.

Kerstmarkt in Oberhausen
meer dan 150 kramen zorgen voor een unieke kerstsfeer

Tijdens de kerstperiode zijn er bij Centro Oberhausen 3 kerstmarkten met in totaal zo’n 150 kraampjes. Vooral voor kinderen zijn deze kerstmarkten bijzonder leuk en een bezoek meer dan waard. De drie kerstmarkten zijn verdeeld in de Wichtelmarkt, met als thema sprookjes, de BergWeihnachtsmarkt met Alpen thema en Santa Village. De kerstmarkten bij Centro Oberhausen zijn bijzonder populair en trekken jaarlijks veel bezoekers.

De 220 winkels van Centro zijn op werkdagen geopend van 10:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur. De horecabedrijven op de promenade zijn geopend tot na middernacht. Zo’n 4 keer per jaar is Centro ook op zondag van twaalf tot zes geopend. De website winkelen in Duitsland beschikt over de data van de koopzondagen.

gasometer van Oberhausen
De 117 meter hoge gasometer van Oberhausen

De gasometer van Oberhausen

Op een steenworp afstand van het winkelcentrum Centro ligt de gasometer van Oberhausen met zijn 117  meter hoogte het meest opvallende en karakteristieke bouwerk van de stad. De gasometer van Oberhausen is zeker een bezoek waard. Ooit was de gasometer een opslagplaats voor gas voor de ovens van het Ruhtgebied. Nu behoort het tot het industrieel erfgoed. De gasometer van Oberhausen doet al een zo’n 20 jaar geen dienst meer en biedt nu plaats voor verschillende culturele evenementen. Vanaf het dak van de gasometer heb je ook een prachtig uitzicht over Oberhausen en omstreken.