Winkelen in Centro Oberhausen

De stad Oberhausen ligt op ongeveer 100 kilometer van Arnhem en herbergt een van de grootste winkelcentra van Duitsland. Centro Oberhausen heeft zo’n 220 winkels en beschikt verder over meerdere parkeergarages met in totaal zo’n 14000 parkeerplaatsen. Het parkeren is zelfs gratis.

Centro Oberhausen ligt direct aan de snelweg en is met de auto bijzonder goed bereikbaar. Centro heeft ook regelmatig verschillende attracties zoals de living statue wedstrijden “mensch oder puppe” waarbij de deelnemers als een living statue in de etalages stonden en het publiek de deelnemers kon beoordelen.  Het winkelcentrum trekt jaarlijks maar liefst 23 miljoen bezoekers en is daarmee het grootste winkelcentra van Europa. Het winkelaanbod is gevarieerd, waarbij natuurlijk wel de nadruk ligt op kleding.

meer dan 150 kramen zorgen voor een unieke kerstsfeer

 

Tijdens de kerstperiode zijn er bij Centro Oberhausen 3 kerstmarkten met in totaal zo’n 150 kraampjes. Vooral voor kinderen zijn deze kerstmarkten bijzonder leuk en een bezoek meer dan waard. De drie kerstmarkten zijn verdeeld in de Wichtelmarkt, met als thema sprookjes, de BergWeihnachtsmarkt met Alpen thema en Santa Village. De kerstmarkten bij Centro Oberhausen zijn bijzonder populair en trekken jaarlijks veel bezoekers.

De 220 winkels van Centro zijn op werkdagen geopend van 10:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur. De horecabedrijven op de promenade zijn geopend tot na middernacht. Zo’n 4 keer per jaar is Centro ook op zondag van twaalf tot zes geopend. De website winkelen in Duitsland beschikt over de data van de koopzondagen.

De 117 meter hoge Gasometer van Oberhausen

De Gasometer van Oberhausen

Op een steenworp afstand van het winkelcentrum Centro ligt de Gasometer van Oberhausen, het meest opvallende en karakteristieke bouwwerk van de stad. Met een hoogte van 117 meter is dit bouwwerk zelfs 5 meter hoger dan de domtoren van Utrecht. Ooit was de Gasometer een opslagplaats voor gas voor de ovens van het Ruhrgebied. Nu behoort het tot het industrieel erfgoed. De Gasometer van Oberhausen doet al een zo’n 20 jaar geen dienst meer en biedt nu plaats voor verschillende culturele evenementen. Vanaf het dak van de Gasometer heeft u een prachtig uitzicht over Oberhausen en omstreken.