Centro Oberhausen en andere winkelcentra Duitsland

Nederlanders winkelen graag in Duitsland. Vooral de grote Duitse winkelcentra zijn in trek bij de Nederlanders. Het aanbod is ruim en de service is uitstekend. De redactie van Winkelen in Duitsland heeft de top 5 winkelcentra opgesteld die het bezoeken waard zijn. De centra liggen dicht bij de grens van Nederland. Let wel, gaat u met de auto dan heeft u wel een milieuvignet nodig.

Oberhausen – Centro Oberhausen

ruime mogelijkheden om te winkelen

Centro Oberhausen is met een totaal winkeloppervlak van bijna 120.000 m2 en meer dan 220 winkels het grootste winkelcentrum van Europa. Dagelijks bezoeken veel Nederlanders Centro Oberhausen dat in minder dan 1 uur rijden vanaf Arnhem te bereiken is. Het winkelaanbod is divers waarbij vooral het accent ligt op kleding en persoonlijke verzorging. Uiteraard zijn er in het winkelcentrum koffiebars en restaurants. Het winkelcentrum beschikt over ruim 14000 gratis parkeerplaatsen.

Doordat het pal aan de snelweg ligt is het met de auto gemakkelijk te bereiken. Ook per bus is dit winkelcentrum vanuit Nederland te bezoeken. Er zijn een aantal busbedrijven die meestal op zaterdag naar het Centro gaan. In de directe nabijheid van Centro bevinden zich een aantal toeristische attracties, zoals het Königspilsener Arena, Sea life Aqarium , Legoland Discovery Centre en het Metronoom theater. Tip: bent u in de buurt bij Centro dan is ook een beklimming van de imposante 118 meter hoge gasometer een aanrader. De toren die vroeger de functie had om het overtollige industriegas op te slaan is daarmee 6 meter hoger dan de Dom van Utrecht.

Essen – Limbecker Platz

Limbeckerplatz

In het centrum van Essen is het winkelcentrum Limbecker Platz gevestigd. Dit kleine broertje van Centro heeft een winkeloppervlak van ongeveer 70.000 m2 met een kleine 200 winkels. Limbecker Platz heeft een gevarieerd winkelaanbod met vooral kledingwinkels en daarnaast elektronica, sportartikelen en cosmetica. Limbecker Platz heeft een parkeerplaats met ruim 2400 plaatsen. Voor de bezoekers zijn er ook restaurants en cafetaria’s aanwezig in het gebouw. De stad heeft in de Tweede Wereldoorlog enorm veel schade geleden en het oude historische centrum is volledig verwoest. In Essen bevindt zich ook de grootste Primark winkel van het Europese continent. Interessant is het voormalige industriecomplex Zeche Zollverein, dat sinds 2001 is opgenomen als Unesco werelderfgoed.

Duisburg – Forum Duisburg

Het winkelcentrum Forum heeft ongeveer 80 winkels op een oppervlak van 57.000 m2. Gemiddeld heeft het winkelcentrum dagelijks 30.000 tot 40.000 bezoekers uit het Rurhgebried, de Niederrhein en Nederland.

Dortmund – Thier Galerie

De Thier Galerie is een winkelcentrum dat gelegen is in het centrum van Dortmund aan de Westenhellweg, de drukste winkelstraat van Duitsland. Het winkelcentrum is gevestigd in de voormalige Thier-brouwerij waar vroeger het bekende “Dortmunder Helles” werd gebrouwen. Het winkelcentrum heeft 33.000 vierkante meter winkeloppervlak en 160 winkels. In het winkelcentrum is een Primark gevestigd.

Mönchengladbach – Minto

Het jongste winkelcentrum van Nordrhein-Westfalen is Minto in Mönchengladbach. Het winkelcentrum heeft een omvang van 42.000 vierkante meter en iets meer dan 100 winkels. Minto is het eerste winkelcentrum met een 4 sterren classificatie naar analogie van de hotelclassificatie. Voor kinderen is er een speciale PlayMobilfunstore, een winkel met uitsluitend PlayMobil. Minto berschikt over 900 parkeerplaatsen.