Kerstmarkt in Oberhausen

Vorig jaar zijn we met de kinderen naar het Weihnachtswald in Oberhausen geweest. Dit is de kerstmarkt van Oberhausen dat elk jaar van eind november tot kerstmis plaatsvindt.Omdat wij zelf in de omgeving van Arnhem wonen is Oberhausen voor ons met de auto in 1 uur bereikbaar en dat is ongeveer vergelijkbaar als een autorit van Arnhem naar Amsterdam. Als je met de auto gaat moet je er wel rekening mee houden dat voor Oberhausen een Umweltplakette milieusticker nodig is. Verder is Oberhausen ook met de trein vanuit Arnhem bereikbaar, de reistijd bedraagt dan ongeveer 1,5 uur.
Persoonlijk vind ik de typische Duitse sfeer erg leuk rond zo’n kerstmarkt. Je hebt dan in elk dorp en stad op marktpleinen gezellige kraampjes waar ze Glühwein en Bratwurst verkopen. In Oberhausen is de Alte Markt vol gezet met zo’n 300 dennenbomen zodat het net lijkt of je in een groot dennenbos zit. Tussen de dennenbomen zijn kramen opgesteld waar ze verschillende soorten lekkernijen verkopen, zoals crêpes, aardappelpannenkoeken en braadworst. Er wordt ook allerlei spulletjes , zoals glaswerk, sieraden en andere geschenkartikelen verkocht. Persoonlijk hou ik het bij de Glühwein, maar mijn man kan van de ‘Bratwurst mit Curry’ niet genoeg krijgen. Voor de kleintjes is er ook een historische kinderdraaimolen.

Kerstman Big Bob deelt cadeautjes uit.

dan is het lekker druk en gezellig en is er voor de kinderen Kerstman Big Bob die rond 4 uur s’middags voor de kinderen allerlei cadeautjes gaat uitdelen. Als het daarna donker wordt geven al die lichtjes tussen de dennenbomen een bijzondere kerstsfeer.

Veel mensen denken aan Oberhausen aan het winkelcentrum Centro, maar ook in de binnenstad van Oberhausen heb je veel mooie en goede winkels. Rond de Alte Markt kun je prima shoppen. Voor ouders met jonge kinderen kan ik de Krümelshop aanraden. Het personeel is heel erg attent en je krijgt er altijd een kopje thee of koffie. Ze verkopen bijna alles op het gebied van kinderartikelen zoals kinderwagens, tafelzitjes, autozitjes en ook veel kinderspeelgoed.