Kaufland neemt Real supermarkt in Rees over

De Real supermarkt in Rees gaat over naar Kaufland. Veel bewoners uit de Achterhoek en Liemers gaan naar Rees om te winkelen in deze hypersupermarkt. Naast gewone levensmiddelen verkocht Real ook spullen die je in een warenhuis aantreft. In deze hypersupermarkt worden naast levensmiddelen, drogisterijartikelen, kleding, schoenen en speelgoed ook onder andere wasmachines, magnetrons, koffiezetapparaten, koelkasten, pannen, fietsen, auto-accessoires en kantoorartikelen verkocht.

De oude Real supermarkt bij Rees

Bundeskartelamt

 De Duitse mededingingsautoriteit, Bundeskartellamt, heeft nu de overname door Kaufland van een groot aantal Real-winkels goedgekeurd. Het Realconcern kwam vorig jaar in financiële moeilijkheden en het moederconcern Metro zag zich genoodzaakt om de supermarktketen te verkopen. Metro is ook eigenaar van Makro, Mediamarkt en Saturn. Een aantal investeringsmaatschappijen kochten de supermarkttak om het vervolgens in pakketjes door te verkopen aan Kaufland, Globus en Edeka.

Populair bij Nederlands winkelpubliek

De Real hypermarkt in Rees is vooral populair bij Nederlanders vanwege de nabije ligging aan de grens en het grote aanbod aan producten en lagere prijzen voor drank en drogisterijartikelen. Door de overname verkrijgt Kaufland nu 92 van de 101 Real-hypermarkten waar het oorspronkelijk om had gevraagd. De 92 Real-winkels liggen verspreid over Duitsland en hiermee verkrijgt Kaufland een aanzienlijke markt. De winkels zullen in het eerste kwartaal van 2021 geleidelijk worden omgebouwd naar een Kauflandwinkel. Kaufland heeft aangegeven om 12000 Real medewerkers over te nemen en geen gedwongen ontslagen uit te voeren. De vakbonden en de lokale bestuurders zijn blij met de overname door Kaufland. Ook de Kaufland bij Kleve is bijzonder populair bij Nederlanders .

Ook de Kaufland bij Kleve is bijzonder populair bij Nederlanders .

Real-winkels verkocht aan Globus

De mededingingsautoriteit keurde ook de overname goed van 24 Real-winkels door Globus, een van de belangrijkste concurrenten van Kaufland hypermarkten. Het supermarkt concern Edeka wacht nog op goedkeuring van de mededingingsautoriteit voor de overname van 72 Real-winkels. Het besluit wordt naar verwachting uiterlijk in februari 2021 genomen.

Het internetadres www.real.de wordt door Kaufland overgenomen en zal actief blijven als online winkel.