Winkelen in Duisburg

Duisburg (480.000 inwoners) is een van de grootste industriesteden van Duitsland. Door de gunstige ligging aan de Rijn en de monding van de Ruhr kon de stad voor de oorlog uitgroeien tot een van de grootste industriesteden van Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd, maar na de oorlog is de stad weer opgebouwd tot een van de modernste industriesteden van Duitsland. De haven van Duisburg is de grootste binnenhaven van Europa.

Königsgalerie Duisburg
Königsgalerie Duisburg

Duisburg beschikt over een groot winkelaanbod met 3 grote shoppingmals / winkelcentra: Forum Duisburg, Citypalais en de Königsgalerie. De belangrijkste winkelstraten van Duisburg zijn de Königstraβe, de Kuhstraβe en de Münzstraβe.  Via de Königstraβe zijn de 3 winkelcentra te bezoeken. De  Königstraβe biedt naast de vele winkels ook restaurants en café’s.

Het Forum Duisburg is een modern winkelcentrum (bouwjaar 2008) met  ruim 80 winkels met een gezamenlijk winkeloppervlak van 56.000 m2.  Forum Duisburg ontvangt dagelijks 30.000 tot 40.000 bezoekers.  De belangrijkste winkels in het Forum zijn C&A, Karstadt en Saturn. Verder zijn er de winkels New Yorker, Pohland herenmode, Apollo, S. Oliver, Esprit  en The Sting gevestigd in Forum. Forum Duisburg is met de metro bereikbaar, halte König-Heinrich-Platz.

Citypalais Duisburg

Pal tegenover het Forum ligt het Citypalais. In dit centrum kan niet alleen worden gewinkeld, maar het presenteert zich ook als uitgaanscentrum met een concertzaal en congrescentrum in het hart van Duisburg. Ook is er in het complex een casino waar naar hartenlust gegokt kan worden. Het winkelcentrum heeft trendy boetieks op het gebied van mooie, stijlvolle kleding, verzorging en cosmetica. Belangrijkste winkels zijn Jack Wolfskin, Planet Hollywood, Hema, E-plus en Mephisto.

Aan de Kuhstraβe bevindt zich het winkelcentrum Königsgalerie met ongeveer 50 winkels. Belangrijkste merken zijn: Calida, Camp David, Gerry Weber, Herzog & Bräuer, H&M, Mango, Pandora, Phil’s Curve Company, SOCCX, Tredy en Wellensteyn.

Even buiten Duisburg, langs de snelweg A3, ligt het Mercator Center. Dit oudste winkelcentrum van Duisburg biedt diverse winkels waaronder een grote Real-supermarkt. Het parkeren is gratis, en met zo’n 1200 parkeerplaatsen hoef je meestal niet lang te zoeken naar een plek.

Marxloh – De winkelstraat voor aanstaande bruiden

De oude arbeiderswijk Marxloh ligt in het noorden van Duisburg. In de jaren zestig vestigden zich vele Turkse gastarbeiders met hun gezinnen in Marxloh om te werken voor staalgigant Thyssen. Maar liefst 67% van de inwoners van Marxloh is van buitenlandse – voornamelijk Turkse – komaf. Marxloh heeft zich ontwikkeld van een typische arbeiderswijk naar een trendy multiculturele wijk. Aan de Weseler Straβe in Marxloh vestigden zich vanaf begin deze eeuw steeds meer winkels op het gebied van bruidsmode. Tegenwoordig geniet de wijk een internationale reputatie met meer dan 40 winkels met bruidsmode (en avondkleding) en vele juweliers. Aanstaande bruiden uit Nederland, België en Frankrijk komen naar Marxloh voor sieraden en trouwjurken. De bruidswinkels in Marxloh staan vooral bekend vanwege de persoonlijke service, de kwaliteit van de kleding en vooral de lage prijs.

Koopzondagen in Duisburg  centrum

Koopzondag in Duisburg 5 april 2020 kunsthandwerker-Festival

Koopzondag in Duisburg 5 april 2020 kunsthandwerker-Festival Winkels zijn geopend van 13:00 tot 18:00 uur

 

Dierentuin van Duisburg

Duisburg biedt natuurlijk meer dan alleen maar winkelen.  Als u met kinderen gaat dan is de Dierentuin van Duisburg een aanrader. De dierentuin van Duisburg is een van de grootste dierentuinen van Duitsland.  Een van de bijzondere attracties is het Koalahuis, en de zoetwaterdolfijnen uit het Amazone gebied.  De dierentuin is gemakkelijk te bereiken vanuit Venlo of  Roermond.

Bereikbaarheid

Duisburg is zeer goed bereikbaar vanuit Nederland met de directe ICE International Duitsland vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Bovendien rijdt er vanuit Arnhem en Zevenaar ieder uur een stoptrein naar Duisburg. Flixbus onderhoudt een zeer beperkte buslijn vanuit Nijmegen naar Duisburg. Met de auto is Duisburg vanuit Nederland bereikbaar via Venlo en Roermond. Vanaf Venlo is het iets meer dan een half uur naar Duisburg.