terug

Shoppen in “DieMep” in Meppen.

vrijdag, 6 september 2013
De Bahnhoftstraße in Meppen met de nieuwe  "MEP"

Mijn schoonzus woont in Emmen en zij gaat regelmatig winkelen in het nieuwe winkelcentrum van Meppen.  Vorige week was ik bij haar op bezoek en zijn we  samen gaan shoppen, want ik was erg benieuwd hoe het er uitziet en ik wilde ook graag van de gelegenheid gebruik maken om nog wat goedkope spulletjes te scoren.  Meppen ligt op ongeveer 34 kilometer van de stad Emmen en een autorit naar Die Mep duurt ongeveer 35 minuten. Dus wij met zijn tweetjes richting de Meppener Einkaufs Passage”  oftewel” dieMep”  zoals het nieuwe winkelcentrum al in de volksmond wordt genoemd.  Het gebouw ziet eruit als een soort van rond geslepen diamant dat best wel mooi in de omgeving past. De MEP heeft meer dan 35 winkels op een totale winkelvloer van zo’n 35000 m2.  

Het winkelaanbod is erg traditioneel met de bekende ketens, zoals C&A, Woolworth, MediaMarkt, Edeka en New Yorker.  Mijn favoriete winkel is Colloseum De kleding is vlot en trendy en  speciaal gericht voor jonge vrouwen.

Ik heb er deze “katzenpullover”gekocht voor nog geen € 20,-  Ook een leuke modezaak is 4me,  naast mode verkopen ze ook trendy sieraden en riemen.   Na het shoppen hebben we eerste nog op het prachtige terras een ijsje genomen bij Toscani en ter afsluiting van de winkeldag nog een heerlijke “Pizza der Woche“ gegeten bij pizzeria Scoozi.

Openingstijden

Winkelpassage
maandag t/m zaterdag:       09.30 – 20.00 uur

Landbakkerij Wintering
maandag t/m zaterdag:       07.00 – 20.00 uur

EDEKA supermarkt
maandag t/m zaterdag:       09.00 – 20.00 uur

Media-Markt
maandag t/m zaterdag:       10.00 – 20.00 uur

Parkeergarage
maandag tot zaterdag:       07.45 – 23.00 uur

De parkeerplaats van de Meppener Einkaufs Passage  Mep ligt direct onder de winkels en met meer dan 500 plaatsen is er ruim voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is ook nog eens goedkoop. Het eerste uur betaal je niet meer dan €0,50  en daaropvolgend voor  ieder half uur € 0,50.     

Op zon en feestdagen is de winkelpassage toegankelijk van 09.30 tot 18.00 uur.
De horeca is open, de winkels en de parkeergarage zijn gesloten.