Piratinimarkt in Centro Oberhausen

De Piratinimarkt in Centro Oberhausen is een tweedehands markt met alles rond het kind.  Allerlei tweedehands kinderspullen worden tijdens dit evenement aangeboden zoals kinderfietsen, kinderkleding, kinderboeken en speelgoed.

Net als in Nederland is ook in Duitsland het leven niet goedkoop, zeker voor een gezin met (kleine) kinderen. Voor je het weet zijn ze alweer uit de kleren gegroeid en moeten er weer nieuwe worden gekocht. Ook speelgoed blijft vaak maar een korte tijd leuk om mee te spelen. Daarna  belandt het vaak voorgoed op zolder. Meestal zijn de spullen nog van goede kwaliteit en weggooien is natuurlijk zonde,  zeker als je een ander kind er nog een plezier mee kun doen. 

Piratini markt in Centro Oberhausen 23 augustus 2020

Let op! De winkels in Centro Oberhausen zijn gesloten!


De entreeprijs is € 3,- per volwassene. Kinderen hebben gratis toegang.  Van 11:00 – 15:30 uur.  De winkels in Centro Oberhausen zijn gesloten.

Door het grote succes van de eerste Piratini markt in Oberhausen zal er vaker een dergelijke kinderbeurs in Centro  Oberhausen worden gehouden.   Tijdens de markt is het Centrolino geopend. Dit een overdekte speeltuin met klimtoestellen, ballenbakje, glijbaan; alles binnen het Centro winkelcentrum.

Vlakbij Centro zijn er bovendien verschillende mogelijkheden om er een leuk dagje uit van te maken.  Het Sea life aquarium en het LegoLand Discovery Centre bevinden zich op loopafstand van Centro.

 

Ook is een bezoek aan de Gasometer Oberhausen de moeite waard. Hier worden vaak interessante tentoonstellingen gehouden, maar vooral het uitzicht  over het Ruhrgebied vanaf de 117 meter hoge kolos is spectaculair. Een andere optie is de Dierentuin van Duisburg,  vanaf Centro met de auto binnen 20 minuten te bereiken.