Winkelen in Aken nog gemakkelijker

Rechtstreekse treinverbinding tussen Maastricht en Aken via Heerlen nu geopend.

Het is voor de Zuid-Limburger weer wat gemakkelijker geworden om te gaan winkelen in het Duitse Aken. Vanaf 27 januari 2019 rijdt er een Arriva-trein van Maastricht via Heerlen naar het Duitse Aken.

Vanuit Maastricht reis je nu in 55 minuten naar Aken. Voorheen kon je wel vanuit Maastricht met de trein naar Aken, maar moest je 2 keer overstappen en was de totale reistijd een kwartier langer. Reizigers kunnen met de OV-chipkaart betalen. Ook NS-abonnementen en de OV-studentenkaart zijn op de trein geldig tot en met Aken. Op dit moment is de dienstregeling 1 keer per uur en 8 keer daags, maar Arriva kondigt aan dat 1 keer per half uur in de toekomst  een mogelijke optie is.

Naast de trein kunt u ook vanuit Maastricht met de bus naar Aken. De reiziger heeft dan wel een half uur extra reistijd. Als u met de auto naar Aken gaat om te winkelen moet u rekening houden met een milieuzone die voor het gehele centrum (de binnenste ring) is ingesteld. U kunt dan niet zonder een milieusticker het centrum in. Doet u dit toch, dan riskeert u een flinke boete van € 80,- . Er zijn diverse websites waar u een milieusticker kunt kopen. Een van de goedkoopste en met een snelle levertijd is Milieusticker-Duitsland.nl

winkelen in Aken

Aken is een interessante stad om te bezoeken. Naast tal van mooie winkels en boetiekjes in het oude centrum van de stad is ook de imposante Dom van Aken zeker de moeite waard om te bezoeken. Het winkelcentrum Aquis Plaza ligt met meer dan 130 winkels vlak bij het centraal station en is voor de treinreiziger een gemakkelijk startpunt om te gaan winkelen. Voor de liefhebbers van winterse kerstsferen is de Kerstmarkt van Aken zeker een aanrader.