Corona crises : Duitse regering verbiedt grote evenementen tot 31 augustus

De Duitse bondsregering heeft alle grote evenementen tot 31 augustus verboden. Deelstaten zelf mogen bepalen welke evenementen groot zijn of niet en kunnen doorgaan of niet.   De evenementen die vrijwel zeker niet doorgaan zijn popconcerten, beurzen en grote volksfeesten met kermis

Oktoberfest München
Het grootste evenement van Duitsland het  Oktoberfest in München gaat definitief niet door. Volgens de autoriteiten van zowel de stad als de deelstaat Beieren is het risico van besmetting te groot. Het verlies wordt geschat op rond 1,2 miljard Euro. Jaarlijks ontvangt het oktoberfest meer dan  6 miljoen bezoekers van over de gehele wereld. Ook het Tollwood festival dat ook jaarlijks in München  plaatsvindt is geschrapt.

Popconcerten
De  popconcerten “Rock am Ring” (Eifel) , Rock im Park (Neuerenberg) en Wacken open Air Festival gaan niet door. Parookaville Dance festival bij airport Weeze dat gepland stond in juli is afgelast.

Kermis Düsseldorf en Herne
Vooralsnog is het onduidelijk of de Grote kermis in Düsseldorf doorgaat of niet. Het stadsbestuur en de Deelstaat heeft nog geen beslissing hierover genomen. Wellicht kan de kermis in een aangepaste vorm doorgaan of dat het later in het jaar zal plaatsvinden.  De Crange Kermis in Herne die altijd in augustus plaatsvindt zal waarschijnlijk worden verschoven naar de maand september.