Winkelen en wandelen in het Duitse Goch

Zondag 1 maart organiseert de winkeliersvereniging Goch de eerste koopzondag in de regio Niederrhein.

Nederlanders houden van winkelen in Duitsland en wat is er leuker dan winkelen op een zondagmiddag in een prettige ontspannen sfeer. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders graag een koopzondag in Duitsland bezoeken want jaarlijks neemt het aantal bezoekers uit Nederland toe. Evenals voorgaande jaren heeft ook dit jaar het stadje Goch weer de eer om de eerste koopzondag in de regio Niederrhein te mogen organiseren. De Gocher winkeliers nodigen iedereen uit om in de prettige Gocher ambiance de voorjaarsinkopen te doen.

Het thema is dit jaar Gocher Street Food Frühling. Er staan verschillende hapjeskarren op het marktplein met allerlei lekkernijen.

Goch is bij uitstek een prima startpunt voor mooie voorjaarswandelingen. Van de vele wandelpaden die Goch rijk is, is vooral de wandeling langs het riviertje de Niers (Nierswanderweg) de allermooiste. Het wandelpad volgt direct het meanderende riviertje, onderweg is er voldoende gelegenheid om te ontspannen op een bankje langs de rivier of in een uitspanning. Vanaf het centrum van Goch volgt u gewoon de Niers stroomopwaarts. Wist u dat de Nierswanderweg onderdeel is van de beroemde Santiago de Compostela route? Een hele leuke wandeltocht is het traject van Goch naar Weeze. Of voor de echte kilometervreters het traject Goch via Weeze naar de bedevaartsplaats Kevelaer.

Dit is weliswaar een pittige wandeling maar het is beslist de moeite waard. In de bedevaartsplaats Kevelaer zijn veel winkels iedere zondag geopend. Voor de terugreis naar Goch kunt u het beste gebruikmaken van de trein, waarna u even kunt relaxen in een van de vele Gocher café’s rond het marktplein.

Koopzondag in Goch Fest der Sinne


Wilt u vaker een koopzondag in Duitsland bezoeken? Op de website winkelen in Duitsland vindt u een overzicht van alle koopzondagen in de regio Niederrhein én de grote steden in Duitsland.