Winkelen en wandelen in het Duitse Goch

Zondag 12 september organiseert de winkeliersvereniging Goch een koopzondag in de regio Niederrhein.

De Gocher detailhandel kijkt er enorm  naar uit om dit jaar voor het eerst een koopzondag te houden. Met inachtneming van de geldende hygiëneregels zijn de winkels in de stad op zondag 12 september 2021 geopend van 13:00 uur tot 18:00 uur.

 

Het thema is ook dit jaar Gocher Street Food. Er staan verschillende hapjeskarren op het marktplein met allerlei lekkernijen. U kunt de koopzondag prima combineren met een wandeling of fietstocht in de omgeving van Goch. 

Goch is bij uitstek een prima startpunt voor mooie wandel- en fiertstochten.  Een van de vele wandelpaden die Goch rijk is, is vooral de wandeling langs het riviertje de Niers (Nierswanderweg) de allermooiste. Het wandelpad volgt direct het meanderende riviertje, onderweg is er voldoende gelegenheid om te ontspannen op een bankje langs de rivier of in een uitspanning. Vanaf het centrum van Goch volgt u gewoon de Niers stroomopwaarts. Wist u dat de Nierswanderweg onderdeel is van de beroemde Santiago de Compostela route? Een hele leuke wandeltocht is het traject van Goch naar Weeze. Of voor de echte kilometervreters het traject Goch via Weeze naar de bedevaartsplaats Kevelaer.  

Dit is weliswaar een pittige wandeling maar het is beslist de moeite waard. In de bedevaartsplaats Kevelaer zijn veel winkels iedere zondag geopend. Voor de terugreis naar Goch kunt u het beste gebruik maken van de trein, waarna u even kunt relaxen in een van de vele Gocher café’s rond het marktplein.

koopzondag in Goch

koopzondag in Goch 29 oktober 2023 Winkels zijn geopend van 13:00 tot 18:00 uur


Wilt u vaker een koopzondag in Duitsland bezoeken? Op de website winkelen in Duitsland vindt u een overzicht van alle koopzondagen in de regio Niederrhein én de grote steden in Duitsland.