Kerstmarkt Keulen de mooiste kerstmarkt van Duitsland?

maandag, 12 november 2018

De Keulse kerstmarkt is al jaren de populairste Kerstmarkt van Duitsland. In de binnenstad van Keulen zijn maar liefst 7 kerstmarkten te bezoeken. In dit artikel worden de leukste daarvan besproken. We nemen een kijkje bij de kerstmarkten bij de Dom, de Alte Markt en de Rudolphplatz en bespreken ook de alternatieve kerstmarkten. Keulen beschikt over veel bijzondere toeristische attracties, zoals de Dom en u kunt er natuurlijk ook heerlijk shoppen in de talrijke winkelstraten.

Carnaval zet Keulen op zijn kop

maandag, 1 januari 2018

Duitsers zouden geen gevoel voor humor hebben? Wie dit durft te beweren heeft nog nooit carnaval in Keulen bezocht. Vijf carnavalsdagen lang nemen de ‘Jecken’ (gekken, carnavalvierders) Keulen in bezit. Het knotsgekke Keulse carnaval trekt jaarlijks steeds meer ‘Jecken’ uit Nederland  om te ontstressen en volledig uit de bol te gaan. Naast de kerstmarkt is carnaval een van de grote evenementen van de Rijnstad en met meer dan 1,5 miljoen bezoekers het grootste carnaval ter wereld. 

Oktoberfest in München "Prosit der Gemüttlichkeit"

dinsdag, 3 oktober 2017

Half september start 's werelds grootste Oktoberfest: die Wiesn (de wei) – tientallen hectares vermaak, een miljard euro omzet. Dik twee weken dé bierstad: München! Bijgestaan door 1600 kelners, legen zo'n 6 miljoen bezoekers zes, 7 miljoen glazen – literglazen, die Maß. Een vakmens vult uw glas in anderhalve seconde. De krachtpatser die met dit 'biertje' van pak 'm beet 2,5 kilo naar uw tafel snelt, draagt er gauw een dozijn tegelijk; in één tent loopt Weltmeisterin Anita zelfs met achttien glazen – reken maar uit!

Mooiste steden van Duitsland

woensdag, 9 augustus 2017

Naast prachtige natuur beschikken onze oosterburen ook over prachtige steden, rijk aan architectuur en geschiedenis. De redactie van Goedkoop Duitsland maakte voor u een selectie van de mooiste steden van Duitsland. Achtereenvolgens worden de steden Trier (Rheinland-Pfalz), Rothenburg ob der Tauber (Beieren), Lübeck (Schleswig Holstein), München (Beieren) en Dresden (Saksen) besproken. Kent u een stad die niet is genoemd maar zeker ook in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten.

Winkelen in Duitsland nog gemakkelijker met trein vanuit Arnhem

vrijdag, 7 april 2017

Het is weer een stuk gemakkelijker geworden om vanuit Nederland eens lekker te gaan winkelen in Duitsland. Met ingang van 6 april dit jaar (2017) onderhoudt de “Rijn IJssel expres” een nieuw dienstregeling tussen Arnhem en Düsseldorf. Vanuit Arnhem reis je nu in ruim 22 minuten naar Emmerich. Tussen Emmerich en Düsseldorf worden de plaatsen Wesel, Haminkeln, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf Airport aangedaan. Sinds 2000 was het niet meer mogelijk om met de trein van Arnhem naar Emmerich te reizen

 

Winkelen in Kleve (Kleef)

zaterdag, 30 juli 2016

Kleve (Kleef) in de Niederrhein is niet alleen een leuke stad om te winkelen, maar kent ook tal van interessante bezienswaardigheden en musea.  Voor een leuke stedentrip is Kleve een prima bestemming vooral dankzij de korte afstand  van de Nederlandse grens.

Steeds meer Nederlanders ontdekken de charme van een Duitse Kerstmarkt

zondag, 31 augustus 2014

De kerstmarkten in Duitsland behoren zeker tot het Duitse cultuurgoed. Onze oosterburen zijn er gek op en bezoeken massaal in de maand december een traditionele Kerstmarkt. De grote steden zorgen ieder jaar weer voor een leuk programma rond de kerstmarkt zodat er voor jong en oud veel te beleven is. Een bezoek aan een kerstmarkt in een grote stad in Duitsland is zeker de moeite waard. Ook Nederlanders ontdekken de charme van een kerstmarkt en de bezoekersaantallen uit Nederland neemt ieder jaar toe.  

Kerstmarkt in Oberhausen

maandag, 4 november 2013

Vorig jaar zijn we met de kinderen naar het Weihnachtswald in Oberhausen geweest. Dit is de kerstmarkt van Oberhausen dat elk jaar van eind november tot kerstmis plaatsvindt. Omdat wij zelf in de omgeving van Arnhem wonen is Oberhausen voor ons met de auto in 1 uur bereikbaar en dat is ongeveer vergelijkbaar als een autorit van Arnhem naar Amsterdam. Als je met de auto gaat moet je er wel rekening mee houden dat je voor Oberhausen een Umweltplakette of milieusticker ....

Een dagje Essen en het Limbecker Platz

zaterdag, 2 november 2013

Midden in het centrum van Essen bevindt sinds 2009 het winkelcentrum Limbecker Platz. Limbecker Platz heeft ongeveer 200 winkels en beslaat ongeveer zo’n 70000 vierkante meter winkelvloer. Het winkelaanbod is gevarieerd met kledingwinkels, electronica, boeken en tijdschriften, cosmetica en sportartikelen. Zou je ook eens willen weten hoe vroeger de mijnwerkers de kolen uit de mijn opdelfden? In Essen kun je een echte kolenmijn bezoeken. De Zeche Zollverein kolenmijn in Essen doet nu al 30 jaar geen dienst meer en is nu een van de interessanste musea van het Rurhgebied...

Düsseldorf een stad vol cultuur, geschiedenis en grote evenementen

woensdag, 30 oktober 2013

Düsseldorf is een stad met geschiedenis en cultuur en dus een prima stad voor een leuke stedentrip. Het oude centrum van Düsseldorf beschikt over een prima winkelaanbod en biedt tevens door al zijn kroegen en restaurants een geweldige mogelijkheid om het shoppen en uitgaan te combineren. De Königsallee is volgens kenners de mooiste winkelstraat van Duitsland. Düsseldorf is ook een stad met grote evenementen. In de derde week van juli wordt er ieder jaar “Die größte Kirmes am Rhein” (de grootste kermis aan de Rijn) gehouden. In december is de kerstmarkt van Düsseldorf zeker een bezoek waard.