De 4 leukste winkels op Rügen

Winkelen in Duitsland is een populair uitje onder Nederlanders. Of het nu vlak over de grens is om bijvoorbeeld goedkope verzorgingsproducten te kopen, of een stedentripje om eens echt lekker te shoppen in een leuke stad als Keulen, Hamburg of Berlijn. Voor een weekendje winkelen zul je niet direct op vakantie naar Rügen gaan, maar dit authentieke eiland aan de Oostzee heeft genoeg te bieden.

Het eiland bestaat uit ongeveer 20 kleine dorpjes met een rijke geschiedenis en imposante gebouwen. Je vindt hier gezellig winkelstraatjes. Weinig winkels van grote ketens, maar wel veel leuke, lokale winkeltjes die verschillende specialiteiten verkopen. We hebben 4 leuke winkels met (lokale) specialiteiten op het eiland voor je uitgezocht.

Sanddorns

De duindoornbes is hét lokale product van Rügen. Deze vrucht wordt ook wel ‘het antwoord van Rügen op de kiwi’ genoemd. De duindoornbes is een oranje vrucht, die enorm gezond en lekker is. Het bevat 15 keer meer vitamine C dan bijvoorbeeld een sinaasappel. Er worden dan ook allerlei producten gemaakt met deze vrucht. Denk bijvoorbeeld aan likeur, thee en snoepjes, maar ook verzorgingsproducten, zoals dagcrèmes. Op Rügen kun je verschillende plekken vinden waar je producten van de duindoornbes kunt kopen. De mooiste winkel is echter Sanddorns, in Binz. Deze winkel is helemaal gewijd aan de duindoornbes. Adres: Hauptstrasse 24, Binz.

De aardbeienwinkel bij Karls Erlebnis Dorf

Karls Erlebnis Dorf is een begrip in Duitsland. Er zijn 5 themaparken verspreid over het land, die in het teken staan van het leven op een aardbeienboerderij. Eén van deze parken is op Rügen, in het gehuchtje Zirkow. Een bezoek aan dit park is een ontzettend leuk uitje met kinderen, maar stiekem ook als je zonder kinderen komt. De toegang is namelijk gratis en alleen in de reusachtige winkel die de ingang van het park vormt, kun je je al een tijd vermaken. Alles wat je maar kunt bedenken met aardbei is hier te koop: van koffie, tot chocola, zeep en spulletjes voor in huis. Adres: Binzer Strasse 32, Zirkow.

Inselbrauerei Rügen

Voor de bierliefhebbers mag een bezoekje aan de lokale brouwerij natuurlijk nooit ontbreken. Ook Rügen heeft zijn eigen bierbrouwerij. Een een lekker biertje brouwen, dat kunnen ze hier wel. De brouwerij heeft de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen. Het assortiment is ruim: blonde biertjes, pils, donkerdere biertjes en ook alcoholvrij bier wordt hier gemaakt. Je kunt hier een rondleiding volgen en een proeverij doen, of gewoon even binnen komen om een paar lekkere biertje te kopen voor mee naar huis. Adres: Hauptstrasse 2c, Rambin

De shop in het Kreidemuseum

Een van de trekpleisters van Rügen zijn de metershoge krijtrotsen. De meest bekende is de Königsstuhl, in Nationalpark Jasmund. Het krijt van de rotsen wordt ook gebruikt in verzorgingsproducten en cosmetica. Dankzij het hoge gehalte aan mineralen en sporenelementen is het hier erg bruikbaar voor. Het krijgt is erg goed voor huid. Het Kreidemuseum in Sagard geeft je een goed beeld van hoe het krijt gewonnen wordt en wat er vervolgens mee gedaan wordt. Toegang tot het museum kost € 5, in de shop kun je vervolgens diverse verzorgingsproducten kopen. Adres: Gummanz 3a, Sagard.