Steeds meer Nederlanders ontdekken de charme van een Duitse Kerstmarkt

De kerstmarkten in Duitsland behoren zeker tot het Duitse cultuurgoed. Onze oosterburen zijn er gek op en bezoeken massaal in de maand december een traditionele Kerstmarkt. De grote steden zorgen ieder jaar weer voor een leuk programma rond de kerstmarkt zodat er voor jong en oud veel te beleven is. Een bezoek aan een kerstmarkt in een grote stad in Duitsland is zeker de moeite waard. Ook Nederlanders ontdekken de charme van een kerstmarkt en de bezoekersaantallen uit Nederland neemt ieder jaar toe.  

Glühwein, leuke houten kraampjes waar de meest uiteenlopende lekkernijen worden verkocht, het hoort er allemaal bij. In de meeste steden van Duitsland zijn de kerstmarkten geopend van begin december tot Kerstmis, een aantal zelfs tot in het nieuwe jaar. Op elk open pleintje vind je dan leuke kraampjes waarvan de zoete geur van allerlei lekkernijen je tegemoet komt. Iedere stad probeert er iets unieks van te maken:

Kerstmarkt van Dortmund

De Dortmunders plaatsen elk jaar de grootste kerstboom van Europa op de Hansaplatz

De kerstmarkt van Dortmund met zijn 3,6 miljoen bezoekers s na de kerstmarkt in Keulen de populairste kerstmarkt van Duitsland.  Zo lukt het Dortmund ieder jaar om een 45 meter hoge reusachtige kerstboom te plaatsen en is er een uitgebreid showprogramma waar veel artiesten optreden. In deze entourage is het ook prima winkelen. Dortmund staat al jaren in de top 5 van beste winkelsteden van Duitsland. De Westenhellweg en winkelcentrum Thiergalerie zijn uitstekende winkelgebieden, met een zeer ruim aanbod van de meest uiteenlopende winkels. Winkelen in Duitsland steeds meer aan populariteit bij Nederlanders : In tegenstelling tot Nederland is het assortiment is groot, de prijzen laag en de service en kwaliteit bijzonder groot.

Met de bus naar Dortmund

Met flixbus kunt u dagelijks  vrij goedkoop naar Dortmund reizen

Er zijn veel mogelijkheden om de Kerstmarkt van Dortmund te bezoeken. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid met de auto gaan. Nadeel is wel dat het parkeren een probleem wordt vanwege de grote drukte. Maar het is ook mogelijk om met de trein of bus naar een kerstmarkt te reizen. Er zijn tal van busondernemingen die tijdens de december maanden leuke dagtripjes naar een Duitse Kerstmarkt aanbieden. Een andere mogelijkheid om naar Dortmund te reizen is met de busonderneming Flixbus.  Deze busonderneming exploiteert vverschillende lijndiensten vanuit Amsterdam , Utrecht, Arnhem en Groningen naar de grote Duitse steden waaronder Oberhausen, Essen, Dortmund en Hamburg. De prijzen zijn in vergelijking met de trein spotgoedkoop, voor een enkeltje Amsterdam –Dortmund is al vanaf €15,00 ([prijs november 2017) .