Autobanden kopen in Duitsland

Gaat u in de wintermaanden  naar Duitsland dan moet u er rekening mee houden dat winterbanden sinds december 2010 voor Duitsland verplicht zijn.  De Duitse wetgeving stelt dat de auto voor alle winterse omstandigheden geschikt moeten zijn.  De Duitse politie kan u ook aanhouden en controleren als de mogelijkheid er is dat er sneeuw kan vallen.

Dit betekent niet alleen winterbanden of all season banden, maar ook dat de motorolie geschikt voor lage temperaturen en een antivriesmiddel in het ruitensproeier reservoir.  Verder moet de voorruit volledig ijsvrij zijn. Als u bij een ongeluk betrokken raakt zonder uw schuld heeft u toch geen enkel verhaal als u niet de juiste maatregelen heeft genomen. Doordat iedereen in Duitsland met slecht weer met winterbanden moet rijden zijn de prijzen voor winterbanden veel goedkoper in Duitsland dan in Nederland of België.   De prijsverschillen zijn ongeveer € 20,-

goedkoper in Duitsland

per band dus met 4 banden is dit toch al gauw zo’n € 80,- Ook nieuwe velgen en montage zijn veel goedkoper. Het loont dus zeker als u in Duitsland een setje nieuwe banden koopt.

sneeuwkettingen zijn in berggebieden in Duitsland bij slecht weer verplicht

Automaterialen zijn over het algemeen ook goedkoper in Duitsland.  Heb je snel iets nodig dan zou je http://www.ersatzteile-info.de/ kunnen proberen.  Nadeel is natuurlijk dat je de Duitse taal machtig moet zijn.

Sneeuwkettingen  aanbrengen

Bij  slechtweer situaties in berggebieden van Duitsland kunt u middels een verkeerdbord op attent worden gemaakt dat de auto voorzien moet zijn van sneeuwkettingen. Op het bord staat een wiel met een sneeuwketting. Als u op wintersport gaat zorg  er dan voor dat u bent voorzien van autobanden en sneeuwkettingen. Het aanbrengen van sneeuwkettingen is niet voor iedereen gemakkelijk. De ADAC heeft een handig videofilmpje gemaakt hoe u het beste sneeuwkettingen moet aanbrengen.