Winkelen in Rheine

De stad Rheine in Noord West Münsterland heeft zich ontwikkeld tot een welvarende stad met een aantrekkelijk centrum met goede voorzieningen. Rheine (74000 inwoners) heeft door zijn omvang een uitgebreid winkelaanbod. Het autovrije winkelcentrum beschikt over zo’n 600 winkels. In de regio is de stad een zeer geliefde winkelstad. Naast de uitgebreide detailhandel zijn er in de stad veel restaurants en cafés. Dagelijks bezoeken enkele duizenden kooplustigen uit de omgeving de stad om er te winkelen én te verpozen in de prettige ambiance die de stad het publiek biedt.

Historisch centrum

Emsstrasse Rheine

Rheine ligt aan weerszijden van de rivier de Ems. De stad ontstond als nederzetting op de oude handelsweg tussen Bremen en Deventer en verwierf in 1347 stadsrechten. De in die periode gebouwde St. Dionysiuskerk bepaalt nog steeds het gezicht van het historische stadscentrum. Het marktplein met de middeleeuwse huizen biedt een pittoreske aanblik en vormt een trekpleister voor het publiek.

Marktdagen

Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag is er op de Marktplatz, de Marktstraße en een gedeelte van de Klosterstraße van 8 tot 13 uur een zogenaamde Groene markt (Grüner Markt). Hier worden verswaren en bloemen verkocht. De meeste marktkooplieden komen uit de omgeving van Rheine. Ook Nederlandse marktkooplieden zijn er vertegenwoordigd. Bij de Emstorplatz wordt iedere vrijdagmiddag een soortgelijke markt gehouden.

Koopzondagen in Rheine

Op dit moment zijn er op korte termijn géén koopzondagen bekend. Check deze website voor updates.

Kerstmarkt op historische marktplein

De mooiste tijd om te gaan winkelen in Rheine is natuurlijk in de maand december. De stad is versierd met duidzenden lichtjes en de kraampjes van de kerstmarkt geeft een bijzondere ambiance. Dit jaar (2019) wordt de traditionele kerstmarkt op het historische marktplein  van  27 november tot 21 december

EmsGalerie

De EmsGalerie is een nieuw winkelcentrum dat is geopend in 2016 met ongeveer 50 winkels, restaurants en cafés. Het complex bestaat uit 3 winkellagen en is voorzien van een parkeerkelder
met 500 plaatsen. In de Emsgalerie vindt u een waaier aan winkels bestaande uit mode en accessoires, schoenen en lederwaren, elektronica en techniek, tabak en tijdschriften, en woon- en geschenkartikelen. Er is bekende modemerkkleding te vinden, zoals s.Oliver, Esprit, Fritz Jeans, Colloseum, Hunkemöller en Marc O’Polo. Ook een Mediamarkt en enkele restaurants, cafés en een bakker zijn in het complex gevestigd. Als extra service aan het winkelpubliek wordt gratis WIFI aangeboden. De Emsgalerie ligt op loopafstand (500 meter) van het station Rheine en grenst direct aan het winkelcentrum. Parkeren voor de Emsgalerie kan in de parkeergarage onder het gebouw, Parkeergeld is voor het eerste uur € 1,50 en ieder volgend uur € 1,-, tot een maximum van € 12,50.

Parkeren

In de stad zijn ruim 4000 parkeerplaatsen beschikbaar zodat ook de bezoekers per auto gemakkelijk de stad kunnen bezoeken.

RheineGuide App

De detailhandel van Rheine, het stadsbestuur en de VVV streven ernaar om de bezoekers van de stad zo veel mogelijk service te bieden. Dit resulteerde onder meer in de ontwikkeling van de RheineGuide App. De app biedt behalve informatie over toerisme en attracties, ook uitgebreide informatie over uitgaan, overnachten en winkelen. Op de app staat het complete winkelaanbod met een handige stadsplattegrond met alle parkeerplaatsen van de stad. Kortom, de app biedt alles wat een bezoeker nodig heeft. De app is te downloaden via Google play of Apple store.

Toerisme

Bezoekers met interesse is geschiedenis kunnen terecht bij het Falkenhofmuseum en het geheel gerestaureerde klooster Bentlage. Voor gezinnen met kinderen is het zeker de moeite waard om de Natur Zoo Rheine te bezoeken. In deze dierentuin is de zeer zeldzame Sumatraanse tijger te bewonderen. Tip van de redactie: de beste gelegenheid om de dierentuin te bezoeken is in combinatie met een koopzondag.