Winkelen in München

München is met ruim 1,5 miljoen inwoners de derde stad van Duitsland, na Berlijn en Hamburg. München is bij uitstek een stad die zich leent voor een toeristisch bezoek en waar je heerlijk kunt winkelen. Het centrum van München beschikt over een ruime keuze aan winkels, boetieks en warenhuizen. De belangrijkste winkelstraten van München zijn de Maximilianstraße, Theatinerstraße, Kauflinger straße en de Sendlingerstraße.

Maximilianstraße

De Maximilianstraße is de meest exclusieve winkelstraat van München, Aan deze prachtige boulevard die werd aangelegd op initiatief van koning Ludwig I, bevindt zich het Nationale Theater, de Beierse Staatsopera en een keur van internationale gerenommeerde modewinkels.

Theatinerstraße

De Theatinerstraße is behalve winkelstraat ook bekend als uitgaansgebied. Aan deze straat vindt u cafés en restaurants en het nieuwe winkelcentrum Fünf Höfe. Dit winkelcentrum is ingericht op thema’s mode, kunst en gastronomie. In het architectonisch ontworpen winkelcomplex bevinden zich diverse modewinkels van gerenommeerde merken zoals Marc O’Polo, Armani, Max Mara. In totaal bevinden zich in Fünf Höfe ongeveer 60 winkels aangevuld met 8 cafés en restaurants. Voor kunstliefhebbers is in het gebouw de Hypo-Kunsthalle gevestigd met tijdelijke tentoonstellingen rond kunstenaars en tijdperken. Deze galerie heeft in tegenstelling tot musea geen eigen collectie maar organiseert tijdelijke tentoonstellingen.

Kaufingerstraße

De Kaufingerstraße is een boulevard tussen Marienplatz en Karlsplatz (Karlsplatz wordt ook wel Stachus genoemd) is een van drukste winkelstraten van Duitsland. Halverwege tussen Marienplatz en Stachus is een overdekt winkelcentrum dat onderdak biedt aan kleine winkels en cafés. Na het winkelen zijn er tal van kleine cafés en restaurants waar u kunt zitten, ontspannen en genieten van de avond.

Oktoberfest

Paulaner bierttent

Het oktoberfest in München is met 5 miljoen bezoekers het grootste evenement van Duitsland en het grootste bierfeest van de wereld. Het oktoberfest is een echt volksfeest. In 2019 wordt alweer de 186e editie gehouden van zaterdag 21 september tot en met zondag 6 oktober.

Heeft u zin om een keer het oktoberfeest te bezoeken dan moet u er wel rekening mee houden dat een lederhose of Dirndl bijna als een kledingvoorschrift geldt.  U kunt goedkoop kleding kopen op verschillende webshops. De modespeciaalzaken Lodenfrey en Angermaier in München maken voor u op maat een lederhose of Dirndl  voor een prijs vanaf € 500.

Festivals voor jongeren

Voor jongeren is München de laatste decennia uitgegroeid tot een van de aantrekkelijkste uitgaanssteden van Duitsland. Het hele jaar door zijn er verschillende (top)evenementen, zoals het internationale filmfestival in juni en het muziekfestival Tollwood in de zomer. Dit festival dat plaatsvindt in de laatste week van juni en doorloopt tot medio juli biedt een uitgebreid podium voor hedendaagse muziek, cabaret, straatmuziek, circus en performance artiesten. Daarnaast is er ook een speciaal programma voor kinderen en jongeren.De beste periode om München te bezoeken is tijdens de zomermaanden. Bent u gesteld op rust en houdt u niet van drukte? Bezoek de stad dan niet tijdens het Oktoberfest. Ook tijdens de adventstijd zijn er in de hele stad bijzondere kerstmarkten en is het erg druk in de stad.