Winkelen in Meppen

Historische binnenstad van meppen

Meppen is een leuke stad vlakbij de Nederlandse grens. Emmen – als dichtstbijzijnde grote stad – ligt 30 km of een half uur rijden van Meppen. De stad is voor veel inwoners uit de omgeving van Emmen en Coevorden de tweede winkelstad. Veel Nederlanders bezoeken de stad niet alleen vanwege het prijsvoordeel, maar ook voor de sfeer en gezelligheid van de historische stad. Meppen ontstond 1200 jaar geleden op de plek waar het riviertje de Hase in de Ems stroomt. Winkels zijn er in Meppen in overvloed, dus geen enkele koopjesjager zal onverrichterzake huiswaarts keren. Na afloop van het winkelen is er genoeg gelegenheid om ergens in de vele cafés die de stad rijk is nog wat te drinken.

Inwoners uit Emmen en omstreken gaan vooral naar Meppen voor producten die in Duitsland zoveel goedkoper zijn dan in Nederland. Voor een nieuwe keuken gaan de Nederlanders graag de grens over, hiermee kan volgens experts zeker 50% bespaard worden. Het voordeel ligt met name in het prijsverschil op de apparatuur, zoals de koelkast, afzuigkap, kookplaat en oven. Duitsland is toonaangevend op het gebied van keukenapparatuur. Denk maar aan de kwaliteitsmerken Miele, Bosch en Siemens.

Voor keukens in het middensegment kan men goed terecht bij Hirnstein Küchen. Hirstein is expert op het gebied van Miele inbouwapparatuur. Veel Nederlanders hebben inmiddels een keuken van Hirnstein Meppen gekocht. Voor de keukenkoper met een kleine beurs is Greif Zu Küechen & Möbel een goede keus. Hier kun je al een keuken kopen van € 1000,-. Handig voor starters en studenten die het tegenwoordig niet breed hebben.

Historische binnenstad

In de historische binnenstad vormt de Markt het winkelgebied. Aan deze straat zijn veel kledingwinkels gevestigd. Löning Mode is gespecialiseerd in vooral baby- en kinderkleding. CARO mode (een winkelketen met vooral filialen in Niedersachsen) biedt betaalbare mode volgens een unieke kledinglijn. In het voetgangersgebied in het centrum wordt op dinsdag en zaterdag van 8 tot 13 uur een weekmarkt gehouden.

Winkelcentrum Die Mep

Meppener Einkaufspassage

De Meppener Einkaufs Passage (DIEMEP) is het druk bezochte winkelcentrum van de stad. Momenteel bevinden zich zo’n 35 winkels in het centrum. Het gebouw is een opvallende verschijning in de stad. De bekende merken zijn Woolworth, Ernsting Mode, Colloseum. New Yorker, C&A MediaMarkt, DM drogisterij en EDEKA supermarkt. DIEMEP beschikt over een eigen parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen.

Parkeren in Meppen

Naast de parkeergarage bij DIEMEP zijn er in het centrum van Meppen meer dan 1000 parkeerplaatsen beschikbaar. Op de Neuen Markt achter het zwembad is het zelfs gratis parkeren. Voor de Neuen Markt geldt wel een limiet van 1,5 uur. Gebruik hiervoor de bekende internationale blauwe parkeerschijf. Op de andere plaatsen waar dit staat aangegeven kost het parkeren € 0,25 per half uur. Meer informatie over parkeren in Meppen vind u bij Stadtwerke Meppen.

Koopzondagen in Meppen

Koopzondag in Meppen 18 oktober 2020 Rathauskirmes

Koopzondag in Meppen 18 oktober 2020 Rathauskirmes Winkels zijn geopend van 13:00 tot 18:00 uur


 

Kerstmarkt in Meppen

De Meppener Stadtmarketing maakt ieder jaar weer een flink festijn van de adventsperiode. Bijna een maand lang worden er in de stad allerlei festiviteiten rond de kerstmarkt georganiseerd. Dit jaar was er zelfs een 40 meter hoog reuzenrad geplaatst om de kerstshoppers te vermaken. Voor de jeugd is de ijsbaan natuurlijk iets geweldigs. En voor kinderen was er dit jaar een speciaal podiumprogramma met allerlei voorstellingen. Kortom: Als u straks in december een keer in de buurt bent, is het de moeite waard om de sfeer van het gemütliche Meppen te proeven.