Duitsers kiezen Rewe als beste supermarkt

Het marktonderzoeksinstituut Splendid Research heeft ook dit jaar weer de Duitse supermarkttoptien gepubliceerd.  Dit jaar is Rewe als beste beoordeeld, Lidl en Edeka staan respectievelijk op de tweede en derde plek.  Het onderzoek werd in januari van dit jaar uitgevoerd. Via de website befragmich.de zijn 1462 Duitsers tussen 18 en 69 jaar bij het onderzoek betrokken. In het onderzoek is gekeken naar aspecten als naamsbekendheid, imago, prijs en kwaliteit. Rewe blijkt niet alleen de grootste naamsbekendheid te hebben, ook scoort de supermarkt sterk op het algemene merkimago en op kwaliteit.  

De supermarkten top10 van Duitsland

Lidl en Edeka als nummer twee en drie

De winnaars van vorig jaar – Lidl (68,7 punten) en Edeka (65,9 punten) – volgen nu  op de tweede en derde plaats. Lidl wordt door de  respondenten gezien als een merk met een zeer goede prijs / prestatieverhouding (78,1 punten), waarmee velen zich goed kunnen identificeren (64,0 punten). Edeka verzekert zich ook van een plaats in de top 3 dankzij de hoge kwaliteit (73,4 procent). Het bedrijf scoort ook met uniciteit (62,1 punten).  Wel vinden de respondenten de winkelprijzen te hoog.  En in de populariteitsklasse staat Edeka momenteel pas op de derde plaats achter Lidl (95,3 procent) en Rewe (94,8 procent) met 93,8 procent.

Aldi Süd en Aldi Nord

Aldi Süd en Aldi Nord streden tegen elkaar om de 5e en 6e plaats – met een betere uitkomst voor Aldi Süd. Doorslaggevend voor de betere prestatie is zowel de grotere bekendheid (zuid: 87,3 procent, noord: 82,8 procent) als een significant hogere mate van identificatie met het merk (zuid: 64,4 punten, noord: 60,1 punten).

Alnatura

Een van de opvallende  deelnemers is de de bioketen Alnatura. De supermarkt behoort nog niet tot de toptien, maar is bezig met een flinke opmars. Hoewel de naamsbekendheid nog niet erg groot is, scoort Alnatura hoog op waarden als kwaliteit en duurzaamheid.  Alnatura levert ook eigen biologische  producten onder het merk Alnatura, deze worden verkocht door Edeka.