Primark geheim ontrafeld : een dagje shoppen bij de Primark In Essen

Vorige week zijn we met ons vriendinnenclubje naar de Primark in Essen geweest. We wilden Essen vooral bezoeken omdat daar een van de grootste winkels van de Primark is. De Primark is superhot en iedere vrouw of teenager wil naar de Primark om te shoppen. Het is bij Primark niet kopen maar laden! Natuurlijk zijn we ook in het Limbecker Platz geweest en hebben onze leuke winkeldag afgesloten met een drankje in café Solo.

De Primark Essen

Maar eerst iets over de Primark winkels, voor wie dit nieuwe shopping fenomeen nog niet kent. De Primark is een winkelketen afkomstig uit Ierland. De eerste Primark winkel werd geopend in 1969 in Dublin onder de naam Pennys. Sindsdien is de Primark met een geleidelijke opmars bezig, eerst in Groot Brittanië en vanaf 2006 is de Primark de rest van Europa aan het veroveren. De Primark heeft al meer dan 260 vestigingen over geheel Europa. De grootste winkel van Primark is in Manchester aan de Market Street. Deze winkel heeft ongeveer 30000 m2 verdeeld over 3 verdiepingen.

Primark is op dit moment razend populair en Primark vestigingen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Bij elke opening van een Primark staan echt honderden gillende tieners voor de deur te dringen. Wat is het geheim van de Primark? Allereerst de prijs; de kleding is echt goedkoop, maar ook modieus en kwalitatief goed. Je gaat je dan wel afvragen waar de Primark haar winst vandaan haalt. Primark koopt de kleding in grote hoeveelheden in de meest voorkomende kledingmaten. Let op: de hele grote maten heeft de Primark niet. Door de fabricage van de kleding simpel te houden lukt het de Primark om hier de prijs bijzonder laag te houden.

Verder heeft de Primark een uitgekiende marketing strategie. Primark maakt geen reclame via de oorspronkelijke media maar gebruikt vooral mond op mond reclame en de sociale media als communicatiemiddel. En dat blijkt zijn vruchten af te werken,want het lijkt erop dat de Primark een echte hype is.

In Nederland zijn er nu winkels in onder andere Rotterdam, Almere, Hoofddorp, Zoetermeer en Nijmegen.

Primark in Essen

kleding in de Primark

Helaas konden we niet langer wachten en zijn we voor een lekker winkeldagje naar de Primark in Essen geweest. Wat een geweldige winkel! De Primark in Essen is met 14500 m2 echt groot, 6 etages boordevol kleding en accessoires en voor mannen en vrouwen en kinderen. En wat een variatie in de kleding en wat een prijzen. Blousjes voor € 6, – en laarsjes voor € 15,-.  Mijn vriendin heeft nog stiekem wat foto’s gemaakt, want dat mag niet in de winkels van Primark.

Na het shoppen bij Primark nog even het winkelcentrum Limbecker Platz over geweest. Bij Limbecker Platz ziet het er allemaal picobello uit,  maar niet zo goedkoop als bij de Primark. We hadden toch al bijna al ons geld uitgegeven bij de Primark dus liepen we maar diagonaal door limbecker Platz richting het leuke café Solo om aldaar onze leuke winkeldag af te sluiten met een drankje.

Openingstijden Primark Essen

Maandag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Dinsdag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Woensdag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Donderdag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Vrijdag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Zaterdag: 9:00 uur tot 20:00 uur
Zondag: gesloten
Feestdagen: gesloten

De Primark is heel goed te bereiken met de auto.  Tip: gebruik voor het parkeren de gratis parkeren app. Er zijn ook speciale busreizen die regelmatig naar de Primark in Essen gaan.