Een dagje Essen en het Limbecker Platz

Midden in het centrum van Essen bevindt sinds 2009 het winkelcentrum Limbecker Platz. Limbecker Platz heeft ongeveer 200 winkels en beslaat ongeveer zo’n 70000 vierkante meter winkelvloer. De opzet is vergelijkbaar met Centro Oberhausen en ook het winkelaanbod is ongeveer hetzelfde.  De uitstraling is chique en exclusief en alles is tot op de puntjes goed verzorgd. Het winkelaanbod is gevarieerd met kledingwinkels, electronica, boeken en tijdschriften, cosmetica en sportartikelen. Kortom het complete scala aan winkels is er te vinden. Verder zijn er ook café’s en restaurants en cafetaria’s. Ieder eerste vrijdag van de maand zijn de winkels open tot middernacht twaalf uur. En in de maand december zelfs alle vrijdagen, de zaterdagen zijn in december geopend tot negen uur. Het winkelcentrum geeft 4 keer per jaar het glossy tijdschrijft íCí uit, met nieuws en evenementen die er in het winkelcentrum wordt georganiseerd. De website biedt ook de mogelijkheid om deze te downloaden.

Limbecker Platz is met de auto goed te bereiken. Raadpleeg hiervoor een routeplanner. Limbecker Platz beschikt over ruime parkeergelegenheid met 2400 plaatsen. U dient er wel rekening mee te houden dat voor centrum van Essen een milieusticker verplicht is.

Zeche Zollverein

Zeche Zollverein

Niet iedereen denkt direct aan een oude kolenmijn voor een uitstapje. Toch is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen hoe het er vroeger aan toeging toen kolen en staal nog het industriële hart vormden van het Ruhrgebied in Duitsland. In Essen heb je zo’n oude kolenmijn die je kunt bezoeken. De Zeche Zollverein kolenmijn in Essen doet nu al 30 jaar geen dienst meer en staat sinds 2001 zelfs op werelderfgoedlijst van Unesco.  In 1847 werd de eerste schacht geopend en was destijds veruit het modernste kolencomplex ter wereld. Het oppervlak van Zeche Zollverein is enorm met maar liefst 12 km2. Ruimte genoeg voor allerlei grote evenementen. Verder worden er dagelijks verscheidene rondleidingen georganiseerd die u een beeld geven hoe destijds een kolenmijn functioneerde. Voor mannen die niet zo graag winkelen is dit een prima alternatief als de echtgenote gaat winkelen in het nabij gelegen Limbecker Platz in Essen.