Spelfout leidt tot grote vraag naar traditionele kerstmarktgeschenk

De Duitsers kunnen weer eens lachen over hun “domme” Ostfriese landgenoten.

In het Oostfriese Leer heeft een spelfout geleid tot een grote vraag naar het traditionele kerstmarktgeschenk. Jaarlijks wordt een Glühweinbeker met speciale opdruk gemaakt die verkocht wordt tijdens de kerstmarkt.  Net als bij postzegels zijn er ook verzamelaars van deze bekers.  Dit jaar is deze beker vooral gewild door een spelfout in de titel. In plaats van Weihnachtsmarkt 2017 Leer luidt de tekst op de beker Weihnachtmart 2017 (zonder de k).

De organisatie van Kerstmarkt in Leer heeft er maar liefst 22000 van ingekocht en kwam er veel te laat achter dat er een fout was gemaakt met de opdruk van de beker. Inmiddels is de beker een enorme hype geworden en is er veel vraag naar de beker.   Ook heeft de Stadt Leer inmiddels veel publiciteit gekregen en verwacht men zelfs dit jaar extra bezoekers op de kerstmarkt.

Overigens is de beker geproduceerd in Beieren en daar is de fout gemaakt. In de zomer is een proefexemplaar ter controle naar Leer gestuurd en toen is de fout niet opgemerkt door de opdrachtgever.  In Beieren kunnen ze niet schrijven en in Ost-Friesland niet lezen, is nu een veel gehoorde grap.

Kerstmarkt in Leer

De kerstmarkt van Leer is evenals het stadje zeker  de moeite waard voor een bezoek.  De kerstmarkt is tot 30 december geopend.   Van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur. Zaterdag van 10 tot 24:00 uur en zondag van 11:00 tot 20:00 uur.  Dagelijks worden er diverse activiteiten rond de kerstmarkt georganiseerd. Check de website van het toeristenbureau van Stadt Leer.