Zwemmen net over de grens in Duitsland

Het wordt warm, een hittegolf is zelfs voorspeld.  Voor wie afkoeling zoekt in het water volgt hier een selectie van enkele zwembaden en recreatiegebieden vlak over de grens in Duitsland.  Over het algemeen zijn de prijzen goedkoper dan in Nederland.

Persoonlijke ervaring: in Duitsland wordt strenger toezicht gehouden op de regels dan in Nederland.

Sternbusch Bad Kleve

Weliswaar een oud filmpje uit 2012

internet: https://sternbuschbad.de/

Gochness Goch

Slechts 11km van Gennep ligt net voorbij Kessel het zwemparadijs Gochness. Gochness biedt veel waterattracties, een eigen natuurlijk strand aan het meer, grote zonneweide, 65 meter lange glijbaan met lichteffecten en tijdmeting, saunaruimte met naaktstrand, 7 sauna’s, 1 stoombad, massage, cosmetica, saunatuin en vele ontspanningsmogelijkheden, een natuurlijk buitenzwembad met grasveld en 200 meter zandstrand uitgerust met een uitstekend aanbod aan restaurants .

https://www.gochness.de/

Zwembad Delfinoh Nordhorn

In het delfinoh buitenbad in Nordhorn komt u beslist in vakantiestemming. Met het grote golfslagbad, het sportbad, de springtoren en het ondiepe bad biedt het buitenbad in Nordhorn bezoekers van alle leeftijden een heerlijk dagje uit.

De trio-slide-waterglijbaan en de twee familieglijbanen in het ondiepe bad vormen een bron van plezier voor jong en oud. Wie op zoek is naar de ultieme kick vindt die door van de 10 m hoge en 28 m lange rode freefall-waterglijbaan af te glijden (niet toegestaan voor kinderen onder 10 jaar). Wie het daarna nog aandurft, waagt op de springtoren vanaf de 1 m-, 3 m-, 5 m-, 7.5 m- of zelfs 10 m- hoge plank een sprong in het verkwikkende water. Bezoekers kunnen zich ontspannen op de ligstoelen van de grote ligweide of op het zonneterras bij het café van het buitenbad.

website zwembad Nordhorn

Freizeitzentrum Xanten

Weliswaar iets dieper landinwaarts ligt het freizeitpark Xanten. Dit is beslist de moeite waard voor een leuk dagje in en op het water. in Freizeitzentrum Xanten kunt u zeilen, waterskiën, duiken en surfen of met een kano of vlot varen. – Ook geschikt voor groepen! Bezoek de haven Xanten met mediterrane sfeer, adventure golfbaan en havenrestaurant. In het strandbad Xantener Südsee geniet u van een perfecte vakantiedag.

website: https://f-z-x.de/